Tilbake til alle rapporter

Overgangsfelt

Rapportert i kategorien Fortau/gangstier av Elisabeth Lind Anderssen 18:33, tor. 31 mars 2011

Sendt til Skedsmo 1 minutt senere

For å komme seg fra Nybakveien, må man over Statsråd Ihlens vei som er en trafikert vei. Dette er skolevei for mange barn og det er uforsvarlig at disse må stå å vente til det er så få biler at de rekker å løpe over.
Løsning på problemet er å få et merket overgangsfelt fra Nybakveien og over Statsråd Ihlens vei.

RSS-strøm med oppdateringer for dette problemet Motta e-post når det er oppdateringer på dette problemet

Oppdateringer

 • Statens vegvesen stiller strenge krav til når gangfelt kan brukes. På denne typen vei må det være mer enn 20 personer som krysser i maksimale timer. Man har i de siste årene fjernet en del gangfelt på strekninger hvor det er få som krysser. Et gangfelt kan desverre gi et falsk inntrykk av sikkerhet. dette medfører at personer krysser uten å ha kontrollert at biler stopper. Biler skal uansett stoppe for fotgjengere som krysser. Dette gjelder også hvor det ikke er gangfelt. Det er bedre at barna lærer seg til å rekke ut hånden og at de ser seg godt for når de krysser. Dette er faktisk den sikreste kryssningsformen på steder som dette.

  Sendt inn av Arne Myhrvold 12:33, tir. 12 april 2011, markert som fikset

 • Jeg fikk beskjed om at det ikke var et problem. Vi som bor her opplever det annerledes.

  Sendt inn av Elisabeth Lind Anderssen 16:01, fre. 29 april 2011, åpnet på nytt

 • Må le litt av Arne Myhrvold som markerte problemet som fikset uten at det er fikset. Det å bli meid ned i en fotgjengerovergang gir en viss juridisk beskyttelse. Og bilførere som ser de hvite stripene vet at fotgjengere som befinner seg ved disse kan være i ferd med å gå over. Og da plikter han, etter veitrafikkloven å opptre aktsomt. Det vil si; ikke gi gass for å komme fort forbi, slik dem tydeligvis lærer hos dagens sjåførskoler, men bremse ned og om nødvendig stanse for å slippe fotgjengeren over.

  Hvis ikke Statens vegvesen får på plass hvite striper må noen andre ta ansvar for at stripene kommer på plass.

  Publisert anonymt 00:12, fre. 23 september 2011

Bidra med en oppdatering

Vær oppmerksom på at oppdateringer ikke blir videresendt til administrasjonen. Vi vil kun bruke personlig informasjon om deg i henhold til våre personvernsregler.

På tide å registrere din oppdatering…

Har du et FiksGataMi-passord?

Ja, jeg har et passord

Glemt passordet ditt? Bekreft via e-post isteden, ved å oppgi et nytt passord da. Når du bekrefter vil passordet ditt bli oppdatert.

Nei La meg bekrefte min oppdatering med e-post

Det er valgfritt å oppgi et passord, men hvis du gjør det vil det bli enklere for deg å rapportere problemer, legge inn oppdateringer og holde oversikt over dine rapporter