Back to all reports

Farlige skader på bru for gang-/sykkelveg

Reported in the Gater/Veier category by sveinlyso@gmail.com at 12:29, fre. 8 april 2016

Sent to Bergen and Statens vegvesen region vest 1 minute later

Dette er i Stasjonsvegen, under gangbruen. Her har betongen falt ned, og armeringen under broen er eksponert på to steder, ca 40x60 cm begge steder. Armeringen som kommer til syne er til dels meget rusten. Dette svekker broens bæreevne, og skadene bør derfor repareres snarest mulig. Jeg har tatt et par bilder av dette, men disse har dessverre blitt slettet ved et uhell.

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

  • Det har ikke skjedd noe i denne saken. Ved regnvær (les: veldig ofte...) drypper det venn gjennom brokonstruksjonen. Dette tyder på at all armering i broen kan være eksponert for rust og frostsprengning, noe som gir ytterligere svekket bæreevne, og fare for kjøretøy og fotgjengere/syklister under (men også over) broen. Jeg anbefaler snarlig inspeksjon, og vurdering av tiltak!

    Posted anonymously at 14:32, man. 19 september 2016

  • Her hart det ikke skjedd noenting, og skadene på brukonstruksjonen blir stadig verre. Bilder er vedlagt som viser skadene. I tillegg er nå skiltet som varsler høydebegrensning nå forsvunnet (se bilde). Dette kan være farlig, og øker dramatisk risikoen for påkjørsel av for høye kjøretøy, med påfølgende mulig personskade, både på bilfører/passasjer og forbipasserende myke trafikanter. Det bør som et minimum settes opp nytt skilt med korrekt høydebegrensning snarest. I tillegg bør skadene på brua ses på snarest mulig, da det drypper vann ut av konstruksjonen ved regnvær. Dette betyr at vann trenger gjennom fra oversiden, og skadene på armering kan være mye mer omfattende enn bildene viser. Dette kan da være kritisk for bruas bæreevne og struktur, for eksempel ved brøyting (da er det brøytetraktor/pick-up som er belastningen oppå brua)

    Posted anonymously at 23:14, man. 6 mars 2017

  • Her har fremdeles ingenting skjedd! Skilt som skal vise maksimal høyde for kjøretøyer har ikke kommet på plass, og betongen på undersiden av broen blir verre og verre. Det meste av armering på undersiden er nå eksponert, og armeringen er svært rusten. Dette svekker helt klart broens bæreevne, og risikoen for deformasjon med påfølgende mulig personskade, er nå etter min vurdering overhengende. Statens vegvesen har planer om å forlenge strekningen med sykkelveg med fortau mot nord, og da må en utvidet eller ny bro på plass. Jeg anbefaler å prioritere dette arbeidet høyt, slik at det kan komme en sikker bro på dette stedet. Det bør være relativt rimelig, siden landkarene på begge sider ligger der allerede, på de eksisterende solide natursteinsmurene etter stasjonsområdet på Nesttun stasjon.

    Posted anonymously at 15:24, man. 3 juni 2019

  • Her har det skjedd litt... Det har nå blitt montert et nett som fanger opp nedfall av betong mm. under broen, noe som er positivt. Oppe på broen ser det ut som om man har satt i gang et arbeid, men dette virker som om det har stoppet opp. Det ligger en stålplate over kjørebanen på gang-/sykkelvegen nå. Er det planer om å rehabilitere broen slik at den blir sikker å ferdes på, både over og under? Kan man få satt opp skilt med maksimal høyde under broen ved brokar?

    Posted anonymously at 11:28, tor. 8 juli 2021

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?