Back to all reports

Snø sperrer for gjennomgang

Reported in the Snøbrøyting category anonymously at 00:01, ons. 20 desember 2017

Sent to Skedsmo and Statens vegvesen region øst 4 minutes later

Etter snøfall er det nærmest umulig for rullestolbrukere og folk med rullatorer og komme seg gjennom passasjen AC. Svarstadsgate / Alex. Kiellandsgate. Dette problemet ble også rapportert i fjor, men ingenting har skjedd. Hvorfor flytter ikke kommunen sperresteinene ved Alexander Kiellandsgate nr. 12 til side på vinteren? Dette vil gjøre at det blir mulig for brøytemannskaper å holde veien åpen. Når ikke styret i borettslaget tar tak i problemet håper jeg Skedsmo kommune, som satte steinene der, gjør det.

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

 • Roger Solli, 0veringeniør kommunalteknisk avdeling opplyser at det er Skedsmo kommune som plasserte ut steinene, men at det det er borettslagets ansvar å holde denne passasjen oppe.

  De som går der, etter etter et snøfall eller to, opplever vel at ingen tar ansvar.

  Dette problemet er ikke løst og blir sannsynligvis heller ikke løst før kommunen tar ansvar.

  Posted anonymously at 20:13, tor. 21 desember 2017

 • Før steinene ved Alexander Kiellandsgate nummer 12 ble plassert ut, etter anmodning fra styret i borettslaget, ba det samme styret om at steinene på gang- og sykkelveien mellom AK nr. 14 -16 ble fjernet (bildet). Disse var satt der for å unngå gjennomkjøring av biler. Her en epost fra styret: « Vi har tenkt å fjerne de da det var et skikkelig problem i vinter med snømåking og lignende…» Det ble sagt at de skapte problemer for eldre med dårlige bein og rullatorer. Man løser et problem og skaper et nytt der det ferdes enda flere mennesker. For meg er det ikke logikk i dette.

  Posted anonymously at 14:00, lør. 23 desember 2017

 • Still open, via questionnaire, 00:54, onsdag 17 januar 2018

 • Opplever det som at Skedsmo kommune, som har satt opp steinene, legger snøryddeansvaret på borettslaget. Men når heller ikke de tar ansvar, blir det ikke bedre. Bildet er fra i dag. Regner med at de fleste ser problemet.

  Biltrafikken i gjennom denne passasjen stoppet helt opp da det ble plantet hekk og fortauet ned AK ble bygget opp. En tett og høy hekk med en avstand på 2 meter (og 2 meter høy) gir et tydelig signal om at det ikke skal kjøres der. Ingen presser en bil gjennom en hekk som kan ripe opp lakken, for deretter å kjøre ned en høy fortauskant som slår opp i understellet på bilen.

  Posted anonymously at 00:54, onsdag 17 januar 2018

 • Still open, via questionnaire, 13:08, onsdag 14 februar 2018

 • Fikk en epost fra overingeniør Roger Solli i kommunalteknisk avdeling i Skedsmo kommune som opplyste at det var borettslaget ansvar og holde passasjen åpne. Sendte en epost om en mulig løsning 31. januar: «Steinene mellom Vestbygata 6 og Alex. Kiellandsgate 16 ble byttet ut med en bilsperre (bildet). Kunne ikke dette vært en bedre løsning for utgangen AC. Svarstadsgate/Alex. Kiellandsgate enn steinene som står der nå? Steinene har som kjent gjort gjennombrøyting umulig.»

  Har ennå fått noe svar på denne.

  Posted anonymously at 13:08, onsdag 14 februar 2018

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Now to submit your update…

Do you have a FiksGataMi password?

Yes I have a password

Forgotten your password? Confirm by email instead, providing a new password at that point. When you confirm, your password will be updated.

No Let me confirm my update by email

Providing a password is optional, but doing so will allow you to more easily report problems, leave updates and manage your reports.