Tilbake til alle rapporter

Gatelys uegnet for fotgjengeres og syklisters sikkerhet!!

Rapportert i kategorien Gatelys av Marit Søholt Stokes 16:03, ons. 7 mars 2018

Sendt til Oslo og Statens vegvesen region øst 2 minutter senere

Lyskrysset ved 7-11 i Vækerøveien. 1. Det første bildet viser lyskrysset slik bilene ser det når de kommer fra Ullern Alle og skal svinge inn i Vækerøveien. 2. Det andre bildet viser fotgjengerfeltet slik fotgjengere og syklister ser det når de kommer fra Ullern Alle og skal over Vækerøveien via den nederste av to fotgjengerfelt.

I går, 6. mars kl 1855, ble jeg påkjørt da jeg krysset veien over den nederste fortgjengerfeltet. Bilen, en Austin/Morris (?) Mini eller Maxi (?) svingte nedover Vækerøveien langs venstre fil i høyre kjørefelt - i full fart! Selv startet jeg å gå over første kjørefelt da grønn mann startet. Da jeg startet på det andre kjørefeltet, svingte bilen nedover til venstre i venstre fil og kjørte rett på meg i kjempefart. Jeg var kommet ca 20 cm ut i veien og siden bilen svingte raskt over i venstre fil, kom den rett på meg. Heldigvis - med mikromillimeters klaring - traff den min hele høyre hånd/arm og ikke resten av kroppen min. Jeg ble stående fortvilt i gaten etter det harde slaget. Bilen merket selvsagt dette godt, men stoppet ikke. Siden nummerskiltene var tilsmurt, er det ikke så lett å anmelde... Flere andre biler kom etter og så hva som hadde skjedd. Ingen stoppet.

Biler som kommer ned Ullern Alle, skal enten nedover eller oppover langs Vækerøveien - aldri over da det ikke er stengt for nedkjørsel i Lilleakerveien. Derfor er det all grunn til å bytte ut lysskiltene med pil-lysskilt, venstre eller høyre. Fotgjengere har allerede grønn og rød 'mann', men bilene ser et vanlig lys og får falsk sikkerhet for at det er trygt å svinge. De myke trafikantene røde og grønne 'mann', er IKKE synkronisert med bilistenes lys, på en måte slik at det er trygt!!!!

Fotgjengere og syklister skal aldri svinge opp eller ned i Vækerøveien, da det ikke er noe felt der for myke trafikanter. De skal alltid over veien for å gå/sykle videre nedover i Lilleakerveien.

Forslag: A. Skifte ut de lysene bilene ser, med piler. B. 'Synkronisere' fotgjenger-lysene med de andre lysene slik at det blir trygt for fotgjengere ved at bilene er stopper helt. C. Siden det er to fotgjengerfelt - et ovenfor og ett nedenfor lyskrysset, fjern det nederste! Det nederste er det farligste. Man trenger egentlig ikke to fotgjengerfelt så tett.

Spørsmål: Finnes det overvåkingskamera for dette området som evt politiet har tilgang til? I så fall vil jeg anmelde saken.

RSS-strøm med oppdateringer for dette problemet Motta e-post når det er oppdateringer på dette problemet

Bidra med en oppdatering

Vær oppmerksom på at oppdateringer ikke blir videresendt til administrasjonen. Vi vil kun bruke personlig informasjon om deg i henhold til våre personvernsregler.

På tide å registrere din oppdatering…

Har du et FiksGataMi-passord?

Ja, jeg har et passord

Glemt passordet ditt? Bekreft via e-post isteden, ved å oppgi et nytt passord da. Når du bekrefter vil passordet ditt bli oppdatert.

Nei La meg bekrefte min oppdatering med e-post

Det er valgfritt å oppgi et passord, men hvis du gjør det vil det bli enklere for deg å rapportere problemer, legge inn oppdateringer og holde oversikt over dine rapporter