Back to all reports

Trenger farts humper pga. hyppig råkjøring i uoversiktlig sving!

Reported in the Gater/Veier category by Marie G at 16:47, fre. 6 april 2018

Sent to Kristiansand and Statens vegvesen region sør 3 minutes later

Små barn går hjem på denne veien, det er ekstremt uoversiktlig og burde hatt både speil og fartshumper. Det er en trang vei og der finnes ingen fortauvei. Jeg har sett flere biler som har nesten havnet i grøften for de nekter å sakke farten på vinterstid.

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

  • Still open, via questionnaire, 17:25, fre. 4 mai 2018

  • Fikk en mail som sa: Viser til deres søknad om fartshumper i Fidjemoen

    Fartsdempende tiltak er viktige for trafikksikkerhet, men kan samtidig gi dårlige arbeidsforhold og framkommelighet for utrykningskjøretøyer, renovasjonsbiler og brøytebiler. I Kristiansand blir slike tiltak brukt i stor utstrekning, men vi ønsker samtidig å unngå nye humper der fartsnivået er lavt allerede.

    Søknader behandles 1-2 ganger i året av politiet og ingeniørvesenet. Normalt foretas fartsmålinger for å kartlegge fartsnivå på det aktuelle stedet. Dersom fartsnivået ligger over 35 km/t vil humper som regel bli innvilget. Våre forslag til nye humper merkes i asfalten og kunngjøres med 2 ukers merknadsfrist. Søkere som får avslag blir tilskrevet. Avgjørelse om humper er ikke enkeltvedtak etter forvaltningsloven og er dermed ikke undergitt klagebehandling.

    Søknad om fartsdempere skal fortrinnsvis sendes gjennom velforeningene. Dersom det ikke finnes velforening for området kan søknaden sendes inn sammen med underskriftslisten fra naboer langs veien. Søknaden vedlegges kart hvor ønskede fartshumper er markert.

    Søknad fra velet må sendes innen 1. mars for å inngå i neste behandlingsrunde.

    Posted by Marie G at 17:25, fre. 4 mai 2018

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?