Back to all reports

Bilkjøring på gang- og sykkelvei

Reported in the Sykkelveier category by Jesper Henriksen at 21:17, tir. 18 desember 2018

Sent to Fredrikstad and Statens vegvesen region øst 3 minutes later

Her er det fortsatt tydelig at det rutinemessig kjøres bil på gang- og sykkelveien. Opplever til og med bilister som roper av syklister som ikke flytter seg fort nok.

Har dog også hatt konstruktiv samtale med en av de som kjører igjennom her. Hun begrunnet kjøringen med at det er vikepliktskilt ut mot Storveien. Slike skilt forbindes kanskje primært med bilkjøring, og da måtte gang- og sykkelveiskiltene åpenbart være feil. Hun hadde ikke tenkt på at syklister også trenger å vite at de har vikeplikt. Ironisk nok måtte vi avslutte samtalen da en annen bilist ventet på å komme igjennom.

Man må kanskje gjøre skiltingen enda tydeligere? Eller rett og slett sette opp fysisk sperring. Pga dårlig sikt rundt hjørnet mot vest kan jeg ikke se at det på noen måte er forsvarlig å kjøre bil ut mot Storveien her. Det har da også tidligere vært al trafikk forbudt - som også ble ignorert.

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

  • Eksempel fra i går

    Posted by Jesper Henriksen at 19:27, fre. 21 desember 2018

  • For å sett omfanget litt i perspektiv: I mandags var det to som passerte, selvom politiet stod på snuplassen rett i nærheten for promillekontroll. Igjen i dag var det to som passerte, som måtte vente på hverandre fordi veien er for smal. Og det var bare innenfor de få minutter det tar å sykle forbi. Antakeligvis er det mange flere som passerer hver eneste dag. Respekten for skilt har forsvunnet og dårlige vaner har tatt overhånd.

    Det gir farlige situasjoner hver eneste gang pga veldig dårlig utsyn rundt om hjørnet. Som syklist er jeg nødt til å stoppe opp og snu sykkelen til side for å kunne få hodet langt nok frem til å se ordentlig. Skjønner ikke hvordan de med bil får oversikt, eller om de bare håper på det beste uten riktig å kunne se.

    Posted by Jesper Henriksen at 19:35, ons. 9 januar 2019

  • Også i dag var det gjennomkjøring

    Posted by Jesper Henriksen at 18:40, tor. 10 januar 2019

  • Fortsatt ingen forbedring.

    Posted by Jesper Henriksen at 21:44, tor. 21 mars 2019

  • Fortsatt ingen forbedring.

    Posted by Jesper Henriksen at 12:26, lør. 14 september 2019

  • Fortsatt ingen synlige tiltak og bilkjøringen fortsetter.

    Posted by Jesper Henriksen at 16:09, man. 7 oktober 2019

  • I andre ende av veien, ut mot båtkranen, har det før vært vanlig blindveiskilt (527.1). Det var feil, for det var jo fult mulig å sykle hele veien igjennom. Om denne feil var årsaken til at mange også ignorerte gang/sykkelvei-skiltene er ikke godt å si.

    Den unnskyldning holder ikke lengre. Nå er det satt opp skilt 527.3. Det betyr som kjent: "Skiltet viser at vegen er stengt for biltrafikk, men åpen for gående og syklende." (vegvesen.no)

    Imidlertid er det fortsatt motorkjørsel i dag.

    Posted by Jesper Henriksen at 17:20, tor. 17 oktober 2019

  • Har fått svar fra kommunen 21. oktober. De har etter min henvendelse 29. mai 2017 hatt dialog internt og med politiet. Konklusjonen var at det var fornuftig med gang-/sykkelvei istedenfor al trafikk forbudt. Det ble også vurdert fysisk bom men det ble ikke støttet av politiet pga. fremkommelighet for nødetatene.

    Dialogen kan finnes på einnsyn.no. Saksnummer 2018/31041.

    Jeg har spurt om det er mulig med andre muligheter, eksempelvis en fleksibel pullert. Ikke fått svar ennå.

    Posted by Jesper Henriksen at 21:09, tor. 21 november 2019

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?