Back to all reports

Oppsamlingspunkt for snø medfører snøsmelting mot en tomt

Reported in the Snøbrøyting category by Eirik Tafjord Løvoll at 22:06, man. 4 februar 2019

Sent to Hamar and Statens vegvesen region øst 3 minutes later

Sist vinter ble snøen som ble ryddet i den kjørbare gang og sykkelveien mellom vognvegen og ringgata plassert på felt mellom Vognvegen 73 og Ringgata 283. Laveste punkt i området er nord for boilg i Ringgata 283. Dette førte til at alt smeltevann fra et stort offentlig område og tomter på nordsiden gikk til Ringgata 283 hvor kummen ble overbelastet og vann trengte inn i kjeller. På grunn av terrenget i området er det viktig at snøen som brøytes på denne veien samles bak parkeringsplassen i stedet. Da vil halve smeltevannet renne mot Ringgata og til offentlige kummer. I år har snøen blitt lagt på begge plasser, og vi har flyttet noe selv, men ber om at dere instruerer brøytemannskap til å flytte resten av snøsamlingen mellom de to nevnte boligene til dungen bak parkeringsplass i god tid før våren, og be de om å plassere snøen der i kommende vintre. Om det er ønskelig så ta kontakt angående å bygge ut kummen på tomten til å kunne ta unna smeltevannet.

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

  • Questionnaire filled in by problem reporter; State changed to: Løst, 12:31, tir. 26 mars 2019

  • Snø ble Kort tid etter innmelding flyttet fra område med fall mot bolig til område med fall mot offentlige kummer. I siste halvpart av vinteren så ble ikke snuplassen og parkeringsplassen brøytet. Jeg fikk til slutt snakket med begge som utfører brøyting i området, de som utfører brøyting for Vognvegen 81 og de som har det offentlige anbudet. Begge trodde at det var den andre parten som hadde jobben med snuplassen og parkeringsplassen. Jeg informerte han som utførte det offentlige om hvilket areal som er offentlig langs den kjørbare gang og sykkelveien og det ble da godt ryddet der, men med noe redusert størrelse på snuområde da grensene for dette ikke lenger syntes under all snøen. Pass på i kommende vintere å informer godt til den som skal utføre snøryddingen om hvilket område som er offentlig. Dersom området ryddes jevnt fra starten av vinteren blir det lettere å holde ved like mot slutten.

    State changed to: Løst

    Posted by Eirik Tafjord Løvoll at 12:31, tir. 26 mars 2019

  • Nå har jeg mottatt en henvendelse fra en av aktørene som brøyter i denne gang å sykkelvegen om å betale for snøryddingen. Har svart med vedlagt bildet og forklaringen: Grønn markering viser tomtegrense. Gul viser snuplass. Lilla viser parkeringsplass. Jeg kan ikke betale for å forklare hva som er kommunalt område. Hvis jeg skal betale for snørydding i min innkjørsel så må jeg først få tilsendt pristilbud og avtalespesifikasjon på det før jeg kan ta stilling til det. Ber om at dere tar kontakt med aktørene som utfører arbeid her og skaper klarhet.

    State changed to: Open

    Posted by Eirik Tafjord Løvoll at 14:52, ons. 10 april 2019

  • Snøen er borte

    State changed to: Løst

    Posted anonymously at 00:53, tor. 14 juli 2022

  • Snøen er borte

    State changed to: Løst

    Posted anonymously at 00:59, tor. 14 juli 2022

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?