Back to all reports

Farlig kryss Lerhusvegen/Sælidvegen

Reported in the Gater/Veier category anonymously at 22:17, lør. 18 mai 2019

Sent to Hamar and Statens vegvesen region øst 2 minutes later

Krysset Lerhusvegen/Sælidvegen oppleves som trafikkfarlig, både ved avkjøring og påkjøring. Jeg bor like i nærheten (Solevegen), og det er naturlig å bruke denne veien til og fra jobb. Dessverre gjør veiens utforming kombinert med høy fartsgrense, at jeg med jevne mellomrom opplever/ser situasjoner som er uheldige. Sælidvegen går fra 50-sone til 80-sone ca 150 m før det nevnte krysset, når man kommer nordvestfra (fra Ridabu). Fra sørøst (fra E6) stiger veibanen ganske kraftig opp til en bakketopp bare 50-100 m før krysset. Det er ikke mulig å se biler når de er skjult under bakketoppen, før de plutselig dukker opp - ofte i stor fart. Å kjøre ut på Sælidvegen fra Lerhusvegen er derfor forbundet med en ikke ubetydelig fare for kollisjon. Spesielt gjelder dette ved glatte veier på vintertid, da det kan være vanskelig å krysse ut på veien og opparbeide tilstrekkelig fart før eventuelle biler kommer over bakketoppen.

På samme måte kan det være farlig å svinge av Sælidvegen og inn på Lerhusveien, fra begge sider. Kommer du fra E6 og må vente på å krysse veien pga møtende biler, kan biler som kommer over bakketoppen bakfra få problemer med å stoppe for en bil i stillstand. Kommer du fra Ridabu har du ikke sjelden biler bak deg som er i en aksellerasjonsfase (80+), og som ikke registrerer at bilen foran er i ferd med å bremse ned. Noen ganger er det veldig glatt i krysset, da er det nødvendig å bremse ned til nesten stillstand for å svinge av veien. Det er ikke en særlig hyggelig manøver, når man får tunge kjøretøy i godt driv bakfra. Jeg er fullt klar over at alle førere av kjøretøy må vurdere vei og kjøreforhold når de er ute og kjører. Men dessverre klarer ikke alle dette til en hver tid, og noen ganger er det nødvendig å hjelpe med reguleringen. I dette tilfellet tror jeg mye av problemet kan løses ved å flytte overgangen fra 50 til 80-sone til nedenfor bakketoppen, dvs bare 200-300 m nærmere E6. Dette er en ubetydelig begrensning i trafikkflyten, men en betydelig forbedring av trafikksikkerheten. Jeg håper SVV tar en befaring, og vurderer tiltak. Ta gjerne kontakt hvis behov for utfyllende informasjon.

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

  • Still open, via questionnaire, 23:18, lør. 15 juni 2019

  • Så en bil som svingte ut på Sælidvegen fra Lerhusvegen en morgen for omtrent to uker siden. Fikk plutselig en motorsykkel imot, som hadde alt for høy fart etter akkurat å ha kjørt forbi en moped. Motorsykkelen var nok ikke synlig da bilen svingte utpå. Mange tenker åpenbart ikke på at det er veikryss der. Er redd det går galt en dag.

    Posted anonymously at 23:18, lør. 15 juni 2019

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?