Back to all reports

Sykkelvei har ikke forkjørsrett ved kryssing Michael Krohns gate

Reported in the Sykkelveier category anonymously at 21:58, man. 20 mai 2019

Sent to Bergen and Statens vegvesen region vest 1 minute later

Syjkkelvei fra sør har ingen markering for forkjørsrett ved kryssing Michael Krohns gate. Den samme sykkelvei har forkjørsrett og tydelig skilting av vikeplikt for trafikanter ved kryssing Solheimsgaten. Det er dermed ingen kontinuitet i sykkelvei, og rettigheter ved kryssing av disse to gater. Dette er forvirrende, at man ved en kryssing er å betrakte som gående, og ved en kryssing har tydelige rettigheter som syklende. Tilsvarende er det heller ikke skiltet forkjørsrett for syklende når samme sykkelvei krysser Minde Alle. Hva er standard rettigheter når sykkelvei krysser bilvei? Og kan denne etterfølges gjennom hele sykkelvei-trase fra Bergen sør mot sentrum. Også ved Gamle Nygårdsbro.

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

  • Still open, via questionnaire, 00:13, tor. 27 juni 2019

  • Ingen merking av at det er kryssende sykkelvei når Solheimsgaten krysser Michael Krohns gate, mens det ved kryssingen Solheimsgaten/FV584 er skiltet med vikeplikt for syklister, og tydelig markering av kryssende sykkelvei. Et viktig prinsipp med skilting er sammenhengende og enhetlig skilting. Slik at man unngår systemskifte for syklister, hvor de i Michael Krohns . gt er gående, over gangfelt, og ved legevakt er kjørende med forkjørsveg.

    Posted by GW at 20:58, ons. 11 desember 2019

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?