Back to all reports

Høy hastighet

Reported in the Annet category by Styret for Nordåkerene borettslag at 20:25, tor. 23 mai 2019

Sent to Nord-Trøndelag and Verdal 4 minutes later

Høy hastighet i gata til tross for 30 sone, og manglende respekt for vikeplikt fra høyre. Så det har oppstått mange farlige situasjoner. Det forårsaker også mye støy og støvproblemer. Det mange eldre som bor i blokka og skal krysse gata. Risikabelt med hensy til barnehage, Lekekroken, i gata. og ellers familier med små barn i nabolaget.

Vi ønsker at det blir satt opp opp to fartsdumper, samt oppmerking av to fortgjengerfelt, for å trygge forholdene til mye trafikkanter.

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

  • Hei, Nordåkeren blir ny-asfaltert i høst. Vi kan ta stilling til om farten i gata er for høy ved å måle hastigheten over en periode etter asfaltering og se på om evt. skilting av 30 sone er godt ivaretatt før fysiske fartshindre (fartshumper).

    State changed to: Løst

    Posted anonymously at 08:42, fre. 24 mai 2019

  • Nå må noe skje SNAREST i Nordåkeren før noe alvorlig skjer i krysset Nordåkeren og Johannes Brunsgate og i krysset Nordåkeren og Asbjørnsens gate. Man må være oppmerksom på at gata Nordåkeren IKKE er en forkjørsvei og hastigheten er 30 - TRETTI km i denne veistrekningen. Som eier av en leilighet i området har jeg over lang tid sett biler med en enorm fart og de fleste som kjører denne gaten forholder seg heller ikke til vikepliktregelen. Midt i denne veistrekningen ligger LEKEKROKEN BARNEHAGE og for meg er det et under at ikke noe er skjedd i området. Nå når et leilighetskompleks, med mange eldre beboere har flyttet inn, er det en stor oppgave bare det å passere til fots over gata Nordåkeren for å komme frem til de kommunale fasiliteter og forretninger grunnet voldsom trafikk med ditto stor fart. Ingen hensyn blir tatt av bilistene. Det MÅ fortgang i å anlegge FARTSDUMPERE foran begge kryssende sidegater, Johannes Brunsgate og Asbjørnsensgate. Det kan ikke være slik at vi skal leke med livet for å ta en handletur til Megan eller Rema 1000. I tillegg til fartsdumper MÅ det settes opp skilt som viser hastigheten; 30 km/t samt skilt som viser at Nordåkeren IKKE er en forkjørsvei. I fjor høst ble det satt opp en fartsmåler i gata, men hva var hensikten med den?? Total unødvendig da jeg på en 2-timers sjekk fra min altan så at ca 65% av de som passerte denne fikk rødt lys som indikerte hastighet godt over 30 km. Så en oppfordring til kommunen til slutt; FÅ OPP SKILT OG FARTSDUMPERE ASAP.

    Posted by Wiggo Johansen at 16:27, ons. 19 juni 2019

  • Nordåkeren skal asfalteres høsten 2019.

    Vi kan vurdere tiltak etter asfaltering. Fartshumper osv. I forkant av dette kan vi sette opp lystavle og registrere snittfart /maksfart før vi beslutter hvilke tiltak vi gjør her..

    Posted anonymously at 09:50, tor. 20 juni 2019

  • Høres ufattelig negativt ut fra kommunen. Det er ikke en gang et oppmerket gangfelt i Nordåkeren så dette bør være et MINIMUMSKRAV til trafikksikkerhet for gående over denne STERKT belastede veien etter at Norgata fikk fartsdumper. Tydelig at samtlige regner Nordåkeren som en avlastningsvei for Norgata da økning av trafikken ble enorm etter at fartsdumpene bla anlagt i Norgata. Som privatperson ser jeg ferdselen hver eneste dag så nu vurderer undertegnede å kontakte politiet slik at fartskontroller blir utført i Nordåkeren med jevne mellomrom. Trafikketaten vurderes også for oppsetting av skilt da det ikke finnes et eneste skilt i gata!!! Trodde dette var kommunenes ansvar, men..........

    Posted by Wiggo Johansen at 11:05, tor. 20 juni 2019

  • Jo, dette er helt klart vårt ansvar. Men som jeg tidligere skrev, vil Nordåkeren bli reasfaltert etter sommern. Gangfelt vil selvsagt bli merket etter asfaltering. Vi har også bestilt skilt slik at eksisterende gangfelt skiltes om dette mangler. Vi tar en vurdering om vi må etablere nye krysningspunkt/fartshumper/tiltak ETTER asfaltering.

    Merknad: Det er 30 sone i sentrum/området. Men vi kan sette opp ekstra skilt (påminnere) om dette ikke framgår tydelig for alle som ferdes i Nordåkeren.

    Posted anonymously at 12:29, tor. 20 juni 2019

  • Ja - ja nu har det gått langt over ett - 1 år siden Nordåkeren ble reasfaltert og INGEN TING er utført i henhold til Kommunens svar av 20. juni 2019 angående skilting og gangfeltmaling. Med referanse til Kommunens svar, hvor det blir opplyst at skilt er BESTILT og at GANGFELT SELVSAGT skulle ordnes, ønsker vi nu at dette UTFØRES SNAREST med skilting og maling av gangfelt. Etter at saken ble rapport av Nordåkeren Borettslag i mai 2019 og av undertegnede i juni 2019 må dette ordnes ASAP ih.h. til det svaret Kommunen ga i juni 2019. Hvor har det blitt av skiltene, eller er det flere års leveringstid på dem, og når skal gangfeltene komme på plass da dette, som vi ser det, er et vedtak i Kommunen over ting som SKAL utføres før det blir alvorlige ulykker i Nordåkeren. Stor fart og manglende vikeplikt for biler fra høyre er dagligdagse ting som foregår i Nordåkeren. Så anbefalingen er at Kommunen SNAREST må utføre de tingene som Kommunens vedtak fra juni 2019 innebærer. Altså utføre jobben dere allerede har vedtatt. NB! Hvis ikke noe blir gjort SNAREST så ser vi med gru hvordan denne gaten vil bli når en eventuell jernbaneundergang skal bygges i Nordgata og ENDA FLERE biler skal gå via Nordåkeren, en gate som vi føler er en avlastningsvei for hele Verdal sentrum. Vær oppmerksom på at Nordåkeren MÅ være den mest trafikkerte veien i hele sentrum av VerdalKommune. GJØR NOE SNAREST.

    Wiggo Johansen, Nordåkeren 4G

    Posted by Wiggo Johansen at 16:47, fre. 2 oktober 2020

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?