Back to all reports

Høy hastighet

Reported in the Annet category by Styret for Nordåkerene borettslag at 20:25, torsdag 23 mai 2019

Sent to Verdal and Nord-Trøndelag 4 minutes later

Høy hastighet i gata til tross for 30 sone, og manglende respekt for vikeplikt fra høyre. Så det har oppstått mange farlige situasjoner. Det forårsaker også mye støy og støvproblemer. Det mange eldre som bor i blokka og skal krysse gata. Risikabelt med hensy til barnehage, Lekekroken, i gata. og ellers familier med små barn i nabolaget.

Vi ønsker at det blir satt opp opp to fartsdumper, samt oppmerking av to fortgjengerfelt, for å trygge forholdene til mye trafikkanter.

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

 • Hei, Nordåkeren blir ny-asfaltert i høst. Vi kan ta stilling til om farten i gata er for høy ved å måle hastigheten over en periode etter asfaltering og se på om evt. skilting av 30 sone er godt ivaretatt før fysiske fartshindre (fartshumper).

  Posted anonymously at 08:42, fredag 24 mai 2019, marked as fixed

 • Nå må noe skje SNAREST i Nordåkeren før noe alvorlig skjer i krysset Nordåkeren og Johannes Brunsgate og i krysset Nordåkeren og Asbjørnsens gate. Man må være oppmerksom på at gata Nordåkeren IKKE er en forkjørsvei og hastigheten er 30 - TRETTI km i denne veistrekningen. Som eier av en leilighet i området har jeg over lang tid sett biler med en enorm fart og de fleste som kjører denne gaten forholder seg heller ikke til vikepliktregelen. Midt i denne veistrekningen ligger LEKEKROKEN BARNEHAGE og for meg er det et under at ikke noe er skjedd i området. Nå når et leilighetskompleks, med mange eldre beboere har flyttet inn, er det en stor oppgave bare det å passere til fots over gata Nordåkeren for å komme frem til de kommunale fasiliteter og forretninger grunnet voldsom trafikk med ditto stor fart. Ingen hensyn blir tatt av bilistene. Det MÅ fortgang i å anlegge FARTSDUMPERE foran begge kryssende sidegater, Johannes Brunsgate og Asbjørnsensgate. Det kan ikke være slik at vi skal leke med livet for å ta en handletur til Megan eller Rema 1000. I tillegg til fartsdumper MÅ det settes opp skilt som viser hastigheten; 30 km/t samt skilt som viser at Nordåkeren IKKE er en forkjørsvei. I fjor høst ble det satt opp en fartsmåler i gata, men hva var hensikten med den?? Total unødvendig da jeg på en 2-timers sjekk fra min altan så at ca 65% av de som passerte denne fikk rødt lys som indikerte hastighet godt over 30 km. Så en oppfordring til kommunen til slutt; FÅ OPP SKILT OG FARTSDUMPERE ASAP.

  Posted by Wiggo Johansen at 16:27, onsdag 19 juni 2019

 • Nordåkeren skal asfalteres høsten 2019.

  Vi kan vurdere tiltak etter asfaltering. Fartshumper osv. I forkant av dette kan vi sette opp lystavle og registrere snittfart /maksfart før vi beslutter hvilke tiltak vi gjør her..

  Posted anonymously at 09:50, torsdag 20 juni 2019

 • Høres ufattelig negativt ut fra kommunen. Det er ikke en gang et oppmerket gangfelt i Nordåkeren så dette bør være et MINIMUMSKRAV til trafikksikkerhet for gående over denne STERKT belastede veien etter at Norgata fikk fartsdumper. Tydelig at samtlige regner Nordåkeren som en avlastningsvei for Norgata da økning av trafikken ble enorm etter at fartsdumpene bla anlagt i Norgata. Som privatperson ser jeg ferdselen hver eneste dag så nu vurderer undertegnede å kontakte politiet slik at fartskontroller blir utført i Nordåkeren med jevne mellomrom. Trafikketaten vurderes også for oppsetting av skilt da det ikke finnes et eneste skilt i gata!!! Trodde dette var kommunenes ansvar, men..........

  Posted by Wiggo Johansen at 11:05, torsdag 20 juni 2019

 • Jo, dette er helt klart vårt ansvar. Men som jeg tidligere skrev, vil Nordåkeren bli reasfaltert etter sommern. Gangfelt vil selvsagt bli merket etter asfaltering. Vi har også bestilt skilt slik at eksisterende gangfelt skiltes om dette mangler. Vi tar en vurdering om vi må etablere nye krysningspunkt/fartshumper/tiltak ETTER asfaltering.

  Merknad: Det er 30 sone i sentrum/området. Men vi kan sette opp ekstra skilt (påminnere) om dette ikke framgår tydelig for alle som ferdes i Nordåkeren.

  Posted anonymously at 12:29, torsdag 20 juni 2019

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Now to submit your update…

Do you have a FiksGataMi password?

Yes I have a password

Forgotten your password? Confirm by email instead, providing a new password at that point. When you confirm, your password will be updated.

No Let me confirm my update by email

Providing a password is optional, but doing so will allow you to more easily report problems, leave updates and manage your reports.