Back to all reports

Dødsfelle i "sykkelsti"

Reported in the Sykkelveier category by b sviu at 21:27, ons. 20 juni 2012

Sent to Ås and Statens vegvesen region øst 3 minutes later

Den overtrafikkerte danskerudveien tar to dødssvinger for alle som skal videre til Danskerudbråten. Det er meget smal vei selv om det hadde vært færre biler, det er null sikt, mange barnehage- og skolebarn passerer her, og efterhvert et betydelig antall husholdningers biler uten at noe har skjedd med veien. Det finnes ingen sykkelsti forbi Danskerud, likevel tvinges barna som bor på Bjørnebekk å gå på skole i Kroer og passere Danskerud. Det er skoleveien for mange. Alternativer er mye farligere. Her må noe gjøres: sykkelsti forbi Dasnkerud, seriøs biladkomst for Revhaugberget rett ut til FV, rett ut svingene og hugg hekkene, da kan man begynne å føle at noen har tenkt. Når eier av FV klager på flere adkomster er det naturlig å stenge danskerudveien som har mange barn og ingen funksjon siden den ikke fører trafikk i noen hovedretning. Hvis adkomsten legges på hveteåkeren ved siden av sykkelstien er det ingen konflikter med barn og lekearealer før danskerudveien. Før danskerud blir større bør også en ringsykkelvei bygges.

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

  • Still open, via questionnaire, 15:45, tor. 25 april 2013

  • To hekker som grenser til dødssvingen er over 2 m høye og tildels under 50 cm fra asfalten. Kommunen kan pålegge klipping ned til 50 cm høyde uten å bruke mer enn penger til to frimerker. Dette har lovhjemmel. Dette har ikke skjedd tiltross for to påminnelser fra meg for et år siden 20. juli 2012.

    Posted by b sviu at 15:45, tor. 25 april 2013

  • Still open, via questionnaire, 22:30, tor. 23 mai 2013

  • Saken er avvist av kommuneadministrasjonen basert på mulig misforståelse. Jeg har sendt den til to politiske partier, en i posisjon, en utenfor. Alle fikk forslaget å bare klippe to hekker som kan gjøres med lovgjemmel for prisen av to frimerker, sålangt jeg forstår loven.

    Posted by b sviu at 22:30, tor. 23 mai 2013

  • Still open, via questionnaire, 09:00, fre. 21 juni 2013

  • Problemet med null sikt i to svinger som begge er under 90 grader har blitt diskutert med kommunen og senere politikere uten tiltak. Veinettet i Danskerud er underdimensjonert, men disse svingene er det farligste stedet jeg har sett.

    Posted by b sviu at 09:00, fre. 21 juni 2013

  • Still open, via questionnaire, 12:14, fre. 19 juli 2013

  • Ingenting har skjedd.

    Posted by b sviu at 12:14, fre. 19 juli 2013

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?