Back to all reports

Fartsdumper/nedsatt fartsgrense

Reported in the Gater/Veier category anonymously at 21:42, lør. 6 oktober 2012

Sent to Søgne and Statens vegvesen region sør 2 minutes later

Vårt bo område har vært gjenstand for en betydelig fortetting av boligmassen de senere år, videre har det vært et generasjonsskifte blant beboerne slik at vi nå opplever mange barn som ferdes langs veien. Løsningen fra Tangvall til "Bruktbutikken" med fortau er god, MEN man har skapt et farlig krysningspunkt midt på sletta, der de myke trafikantene tvinges til å krysse veien i innkjørselen til Amerikaveien. Dette stedet er også sammenfallende med punktet hvor kjøretøy langs Toftelandsveien holder høyest fart. Et ikke ubetydelig antall kjøretøy er store traktorer fra bønder, entreprenører og andre som utgjør en betydelig risiko. Farten på disse maskinene når tilsynelatende lett 50 km/t og med last på mange tonn er stoppelengden betydelig.

Når vi i tillegg vet at veien brukes som omkjøringsvei for E39 når dennes stenges av ulike grunner, er risikoen enda større!!!! Toftelandsveien er som kjent en vei hvor man har vikeplikt for høyre-dette respekteres IKKE av noen-og vi får farlige situasjoner av den grunn også.

Opplever også at "unge billister" bruker sletten som fartsstripe titt og ofte, til stor fare for seg selv og andre som ferdes her.

Anmoder om at det anlegges gangfelt, aller helst forhøyet gangfelt eller fartsdempere langs Toftelandsveien og at fartsgrensen reduseres til 40 km/t.

For en tid tilbake skjedde en nestenulykke da et barn krysset veien samtidig som en traktor kom i max fart. Denne gangen gikk det godt- hvem har ansvaret når ulykken er et faktum?

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

  • Vi har undersøkt med Ingeniørvesenet. Veien det her er snakk om er fylkeskommunal, så det er Fylkeskommunen eller Statens vegvesen som denne henvendelsen må rettes til. Ingen av disse benytter www.fiksgatami.no. Det bør uansett rettes en mer formell henvendelse til dem angående problemet.

    Mvh

    Servicetorget, Søgne kommune.

    Posted by fiksgatami@sogne.kommune.no at 08:50, ons. 31 oktober 2012

  • Still open, via questionnaire, 20:29, man. 5 november 2012

  • Still open, via questionnaire, 20:24, ons. 5 desember 2012

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?