Back to all reports

Gatelys virker ikke og gangvei blri ikke strødd

Reported in the Gatelys category anonymously at 14:03, man. 14 januar 2013

Sent to Moss and Statens vegvesen region øst 1 minute later

Det ene gatelyset i gangeveien forbi barnehagen virker ikke. I tillegg blir ikke denne gangveien strødd eller brøytet. Dette er skolevei for barn, gangvei for barnehagebarn og voksne. Gangvegen er veldig bratt og mange falt her de siste uke fordi det ikke har vært strødd

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

  • Still open, via questionnaire, 11:09, tir. 12 februar 2013

  • Gangvegen har blitt strødd en gange etter jeg sendte personlig mail til Moss Kommune. Ble lovet at det skulle brøytes og strøes. Men etter siste to snøfall har det ikke blitt brøytet.

    Posted anonymously at 11:09, tir. 12 februar 2013

  • Gatebelysning har ikke virket siden skogen ble avvirket sommeren 2012. Når det er mørkt virker denne strekningen "skremmende" på både voksne og barn.

    At det ikke strøs om vinteren og hvem som har ansvaret vites ikke, men det er kun et tidsspørsmål før noen slår seg alvorlig. Denne "oldtidsstien", navnet pga. hvor gammel den er men kunne like gjerne stå som en beskrivelse av når den sist ble "utsatt" for noe vedlikehold, blir mye benyttet av feltets beboere. Dette MÅ kommunen ta alvorlig!

    Posted by Steinar Tronstad at 18:13, man. 18 februar 2013

  • Jeg fikk dette svaret fra Moss Kommune etter å ha tatt direkte kontakt med dem:

    Hei. Gangveien du sikter til er som du skriver en del av Kongeveien og som sådan er den regulert som en turvei i hht krav fra fylkeskonservatoren. Turveien er ikke overtatt av kommunen men eies av utbygger av boligområdet. Eventuell vedlikehold på turveien, det være seg på vinterstid eller sommerstid, tilligger da grunneier.

    Den offentlige gangveien fra boligområdet i Kulpåsen og retning sydover til jernbane, skole etc, er på fortauet ned Wankelsvei og inn på gangveien langs Osloveien. Dette er en trase som også har tilfredsstillende stigningsforhold i motsetning til Kongeveien.

    I erkjennelsen av at det er Kongeveien som i hovedsak blir brukt som gangadkomst i nord/syd retning og at grunneier ikke utfører noe vintervedlikehold på turveien, vil Moss kommune foreta strøing av bakken når det er påkrevet. I etterkant vil vi også gå i en dialog med fylkeskonservatoren for om mulig å få omregulert denne delen av Kongeveien til en gangvei med fast dekke og som dermed kan overtas til kommunal drift og vedlikehold. Dette selv om at gangveien ikke har et tilfredsstillende stigningsforhold. En omregulering vil ta tid men en avgjørelse bør foreligge i løpet av høsten d.å.

    Mvh Per Halvorsen, Moss Kommune

    Denne mailen ble også videresendt til grunneier og andre personer i Moss Kommune. Siden dette har det fortsatt ikke blitt brøytet. Infratekk har fikset et gatelys som virket ett par døgn før det igjen sluttet å fungere. Et annet lys nederst i bakken er også mørkt.

    Mvh Håvard Wien

    Posted by Håvard Wien at 20:32, man. 18 februar 2013

  • Still open, via questionnaire, 20:22, tir. 12 mars 2013

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?