Tilbake til alle rapporter

Feil vikepliktskilting

Rapportert i kategorien Trafikkskilter av Ivar Bonsaksen 23:50, lør. 8 juni 2013

Sendt til Statens vegvesen region midt og Orkdal 4 minutter senere

Langs hele Orkdalsvegen er vikepliktskiltene flyttet bak gang- og sykkelvegen. Dette betyr i praksis at kjørende fra sideveiene har vikeplikt for kjørende (syklister) på g/s-vegen, og at høyreregel gjelder på Orkdalsvegen. Dette er uheldig, da kjørende på Orkdalsvegen har skiltet forkjørsveg.

Hensikten er åpenbart å sikre syklende langs g/s-vegen, men da må det også settes opp ekstra vikepliktskilt langs Orkdalsvegen.

Dessuten er det nå slik at kjørende ikke har vikeplikt for syklister på g/s-vegen når de svinger av Orkdalsvegen inn på sideveiene, noe som er uheldig da syklistene trolig er av den oppfatning at de har forkjørsrett også i dette tilfellet.

På toppen av det hele er vikelinjen malt inn ved Orkdalsvegen, noe som bare bidrar til å forvirre. Bilister på sideveiene kan ledes til å tro at vikepliktskiltet først gjelder ved vikelinjen, og altså ikke ved g/s-vegen.

RSS-strøm med oppdateringer for dette problemet Motta e-post når det er oppdateringer på dette problemet

Oppdateringer

  • Fortsatt åpen via spørreskjema, 23:02, søn. 7 juli 2013

  • Fortsatt åpen via spørreskjema, 06:49, man. 5 august 2013

  • Fortsatt åpen via spørreskjema, 09:16, man. 2 september 2013

  • Fortsatt åpen via spørreskjema, 09:13, søn. 6 oktober 2013

Bidra med en oppdatering

Vær oppmerksom på at oppdateringer ikke blir videresendt til administrasjonen. Vi vil kun bruke personlig informasjon om deg i henhold til våre personvernsregler.

På tide å registrere din oppdatering…

Har du et FiksGataMi-passord?

Ja, jeg har et passord

Glemt passordet ditt? Bekreft via e-post isteden, ved å oppgi et nytt passord da. Når du bekrefter vil passordet ditt bli oppdatert.

Nei La meg bekrefte min oppdatering med e-post

Det er valgfritt å oppgi et passord, men hvis du gjør det vil det bli enklere for deg å rapportere problemer, legge inn oppdateringer og holde oversikt over dine rapporter