Tilbake til alle rapporter

Ulovlig stigning

Rapportert i kategorien Gater/Veier av Bengt Sviu 13:25, fre. 25 mars 2011

Sendt til Ås 4 minutter senere

Villaveien kommunen eier er for bratt ved innkjørselen til Kroerveien. Dette er ulovlig, og svært farlig siden trafikken på Kroerveien kjører for fort og skjules av en sving. Det er umulig å bruke denne trygt om vinteren sålenge veieieren lar stigningen være ulovlig.

RSS-strøm med oppdateringer for dette problemet Motta e-post når det er oppdateringer på dette problemet

Oppdateringer

 • Hvilken lov er det som regulerer hvor bratt en vei kan være? Kan du gi litt flere detaljer om dette?

  FiksGataMi er i utgangspunktet ikke egnet til å rapportere lovbrudd, jamfør http://www.fiksgatami.no/ faq .

  Sendt inn av Petter Reinholdtsen 20:32, lør. 26 mars 2011

 • Vegvesen har kompetanse i spørsmålet. Jeg har ikke svaret foran meg. Jeg bare husker at veieier i Bærum antagelig unngikk fengsel da en kvinne ble most fordi veien var en midlertidig anleggsvei. De fysiske forhold og risiki var helt analoge. Denne veien er for offentlig bruk siden 10 år tilbake ihht regulering. Selv om lovbruddet er identisk er ikke sanksjonssystemet i Norge fokusert på områder der normalt offentlig virksomhet bryter loven og jeg tror ikke politiet ønsker å efterforske saken før noen har dødd.

  Sendt inn av Bengt Sviu 21:10, lør. 26 mars 2011

 • Forstår fortsatt ikke hvilken lov du mener regulerer hvor bratt en vei kan være. Det var du som hevdet at stigningen var ulovlig, så da regnet jeg med at du visste hvilken lov som var brutt. Har aldri hørt om en slik lov, så jeg er nysgjerring.

  Kjenner ikke saken du refererer til, så det bidro ikke til at jeg ble klok på hvilken lov som regulerer hvor bratt en vei kan være.

  Kanskje noen andre som leser dette problemet kan bidra med mer informasjon om hvilken lov som du hevder er brutt?

  Sendt inn av Petter Reinholdtsen 00:28, søn. 27 mars 2011

 • For nye avkjørsler fra riksveg gjelder følgende: 3. Avkjørselen må ikke legges høyere enn vegkanten (kanten av den offentlige veg). På de første 2 meter fra vegkanten skal avkjørselen ha et jevnt fall på 5 cm. Under særs vanskelige forhold på fylling kan regionvegkontoret godta at lengden 2 meter fra vegkant innskrenkes til 1 meter og med jevnt fall på 3 cm. 14. For avkjørsel fra fylkesveg gjelder bestemmelsene i punktene 3 – 13 tilsvarende dersom ikke annet er bestemt av fylkeskommunen. http://www.lovdata.no/ for/ sf/ sd/ xd-19640716-3905.html

  Dog uklart hva de mener med "ny" og hvorvidt loven har noen funksjon utover at veieier kan vedta at alt de ønsker er lov og at andre må betale for alt.

  Sendt inn av b sviu 18:19, tor. 25 april 2013

 • Kompetent myndighet for å godkjenne denne avkjørselen er fylkeskommunen. De burde ha klagen, ikke kommunen som må betale siden de eier veien og vil motsette seg istandsettelse beviselig.

  Sendt inn av b sviu 18:24, tor. 25 april 2013

Bidra med en oppdatering

Vær oppmerksom på at oppdateringer ikke blir videresendt til administrasjonen. Vi vil kun bruke personlig informasjon om deg i henhold til våre personvernsregler.

På tide å registrere din oppdatering…

Har du et FiksGataMi-passord?

Ja, jeg har et passord

Glemt passordet ditt? Bekreft via e-post isteden, ved å oppgi et nytt passord da. Når du bekrefter vil passordet ditt bli oppdatert.

Nei La meg bekrefte min oppdatering med e-post

Det er valgfritt å oppgi et passord, men hvis du gjør det vil det bli enklere for deg å rapportere problemer, legge inn oppdateringer og holde oversikt over dine rapporter