Tilbake til alle rapporter

RV45 Hunnedalsveien

Rapportert i kategorien Gater/Veier av Stian Pettersen 14:50, ons. 21 oktober 2015

Sendt til Gjesdal og Statens vegvesen region vest mindre enn et minutt senere

Tragedie dette med RV45 Hunnedalsveien, maken til dårlig utført arbeid i veien, veien er verre nå enn da den gamle asfalten var på. Først asfalterer de veien bra, for deretter slipe den ned så støyen blir dobbelt så høy, i tillegg enda verre når det regner. Andre steder når de legger dårlig blanding ( som i dette tilfellet var) sliper de ned dårlig blanding og legger nytt vei dekke! Hvorfor har ikke Velde AS fått på pakk om å ordne opp i sitt dårlig utførte arbeid? er det slikt at man sparer penger på gjøre veien trafikk farlig? må det skje noe før man skal ordne opp i tingene her i Norge?

Farten er også en tragedie, hvorfor er det 80 km/t timen her? det har vært mer en en nesten ulykke på denne strekningen ved kryssing av vei og forbikjøringer som ikke ligner grisen. Er RV45 den nye autobahn med fri fart?

Jeg tror alle som bor innover denne veien er frustrert over dårlig utført arbeid og farten her, jubelen sto høyt da nyheten kom at vi skulle få ny vei dekke og mindre støy, og nedturen var enda større da fresemaskinen kom tilbake for å ødelegge veien nok en gang.

Veivesenet fra skiver seg ansvaret, Velde AS sier de ikke tar noe sikkerhet risiko analyse på veien, heller fikser de ikke opp problemene sine, Fylkeskommunen er aldri inne til å ta tlf, begynner faktisk lure på om de arbeider i det hele tatt. Nå må noen ta i et tak her og gjøre tiltak

Få nytt veidekke etter fresingen slikt at støyen reduseres , sett ned farten!

Mvh

Stian Pettersen, Hunnedalsveien 210

RSS-strøm med oppdateringer for dette problemet Motta e-post når det er oppdateringer på dette problemet

Oppdateringer

 • Hei,

  Takk for din tilbakemelding.

  Statens Vegvesen syns også det er kjedelig at vi måtte inn her i etterkant for å frese i toppen av vegbanen. Jeg er usikker på om du vet grunnen, men det ble stedvis målt friksjon i nedre sjikt av det som er akseptabelt. For å være sikker på at vi har en vegbane som har nok friksjon valgte vi denne løsningen. Det medfører da naturlig nok at det blir noe mer støy når man kjører på dekket. Det er en pris vel verdt å betale for å ha nok friksjon, mener vi. At det er noe mer støy når man kjører er ikke noe vi tar hensyn til i dette tilfellet, det vil uansett normalisere seg i løpet av forholdsvis kort tid. Jeg kan ellers ikke si at jeg deler din oppfatning om at veien er dårligere nå enn før asfalteringen. Det er synd hvis du oppfatter det sånn.

  Du sier at asfaltblandingen til entreprenøren her var for dårlig. Det er ikke helt riktig. Alle prøver har vist at blandingen var fin, problemet var overflatebehandlingen under legging/i etterkant. Der bomma entreprenøren noe. De måtte også selv ta kostnaden for utbedringen i slitelaget i etterkant. Å forlange at asfalten fjernes og legges på nytt er ikke noe vi uten videre kan gjøre, og det er ikke alltid heller ønskelig fra vår side. Her har vi fått utbedret problemet i etterkant, med noen bieffekter som kun er midlertidige. Det håper vi dere som ferdes i området kan akseptere og leve med i en overgangsperiode.

  Når det gjelder fartsgrensen på denne veien er ikke det noe jeg kan svare for. Det er uansett fartsgrense viktig at samtlige bilister holder fartsgrensen og også tilpasser kjøringen etter forholdene. At enkelte bilister kjører for fort og gjør det vanskelig for dere som bor langs veien er beklagelig. Men Statens Vegvesen har ikke myndighet til å "ta" folk for overtredelser av fart, det er politiet sin oppgave. Dersom dette er et jevnlig problem vil jeg anbefale deg å kontakte politiet for å spørre om de kan følge opp med fartskontroller eller liknende.

  Håper du fikk svar på noen av spørsmålene dine.

  Med hilsen Kjetil Tollefsen

  Seksjon: Vegseksjon Stavanger Drift og vedlikehold Postadresse: Statens vegvesen Region vest, Askedalen 4, 6863 LEIKANGER Besøksadresse: Lagårdsveien 80, STAVANGER Telefon: +47 51911332 Mobil: +47 99161155 e-post/Lync: tollefsen.kjetil@vegvesen.no http://www.vegvesen.no e-post: firmapost-vest@vegvesen.no

  Sendt inn av Stian Pettersen 12:50, tor. 22 oktober 2015

Bidra med en oppdatering

Vær oppmerksom på at oppdateringer ikke blir videresendt til administrasjonen. Vi vil kun bruke personlig informasjon om deg i henhold til våre personvernsregler.

På tide å registrere din oppdatering…

Har du et FiksGataMi-passord?

Ja, jeg har et passord

Glemt passordet ditt? Bekreft via e-post isteden, ved å oppgi et nytt passord da. Når du bekrefter vil passordet ditt bli oppdatert.

Nei La meg bekrefte min oppdatering med e-post

Det er valgfritt å oppgi et passord, men hvis du gjør det vil det bli enklere for deg å rapportere problemer, legge inn oppdateringer og holde oversikt over dine rapporter