Tilbake til alle rapporter

Høy hastighet og stor trafikk i boligfelt

Publisert av Monica Strid Buholdt 10:52, søn. 1 januar 2017

Sendt til Stjørdal og Nord-Trøndelag 3 minutter senere

Vegen gjennom boligområdet der vi bor er en smal grusveg. Den er helt uten vegbelysning, fortau, eller gang- og sykkelveg. Fartsgrensen er 30 km/t, men der finnes ingen fartsbegrensende innretninger.

Denne fartsgrensen ble satt for flere 10-år siden. Trafikken gjennom boligområdet har imidlertid økt betraktelig de senere årene, delvis pga utbedring og anlegging av ny asfaltveg lenger nede i "Remyrvegen", delvis pga bygging av barnehage 2-300 m lenger oppe i vegen. I tillegg velger mange som bor øverst i Husbymarka/på Malmtunet å kjøre denne vegen i stedet for fylkesvegen, for å unngå de mange fartsdumper som for noen år siden ble anlagt langs fylkesvegen.

Vegen blir også foretrukket av anleggstrafikk og annen tungtrafikk, dette også pga alle fartsdumper langs fylkesvegen.

For et år siden ble bussrutene lagt om, slik at det nå kjører busser gjennom 30-sona vår hver 30. min, i rushtiden hvert 15. min.

Vi bor rett ved et idrettsanlegg, ved en barnehage, ved lysløyper og et populært utfartsterreng, og vegen forbi oss blir derfor flittig brukt av turgåere, av folk som lufter hundene sine, av unger som sykler og går til/fra fotballtrening og av friluftsbarnehagen på sine turer. Grusvegen er også skoleveg for alle fra ungdomsskolen og oppover, da kommunen mener det ikke eksisterer noe som heter farlig skoleveg for disse "eldre" elevene fra 12 år og oppover. De yngre elevene har fri skyss pga farlig skoleveg, men flere må likevel gå et stykke, langs en mørk og til tider dårlig brøytet veg, for å komme til "bussholdeplassen", mens bilene suser forbi, gjerne i 50-60 km/t og mer.

Summa summarum er trafikkbelastningen langt høyere enn det vegen er bygd for. Kun et fåtall av bilene respekterer den 30-sona som er her. Vi beboere i boligområdet kjøpte for noen år siden "BARN LEKER"-skilt, men dette har kommunen fjernet. Vi har snakket med politiet ang fartskontroller, men de sier de nedprioriterer dette så lenge veg-eier (kommunen) ikke lager fartsbegrensende innretninger. Det ryktes at vegen kalles "Drammens"-vegen og brukes av folk som har vært på fest, da de vet her ikke er verken fartskontroll eller promillekontroll.

Vi som bor her er lei av stor trafikk og stor hastighet, og det er spesielt på den tiden ungene skal til/fra skolen at trafikken er størst. Min 10-åring er redd for å gå de 100 m til bussholdeplassen, da hun stadig opplever biler som ikke tar hensyn, og hun føler hun holder på å bli påkjørt. Vi føler vi ikke blir tatt på alvor av kommunen.

Vi ønsker derfor en kartlegging/måling av trafikkmengde/hastighet, for objektivt sett å kunne belyse det vi opplever som problem med stor trafikk og høy hastighet. Har dere mulighet til å hjelpe oss med det?

RSS-strøm med oppdateringer for dette problemet Motta e-post når det er oppdateringer på dette problemet

Oppdateringer

  • Bare for å presisere: Jeg anser det som en stor fordel at vi nå har hyppige bussavganger gjennom boligområdet. Det er et flott tilbud som på sikt kan redusere biltrafikken

    Sendt inn av Monica Strid Buholdt 10:57, søn. 1 januar 2017

  • Fortsatt åpen via spørreskjema, 17:32, søn. 29 januar 2017

Bidra med en oppdatering

Vær oppmerksom på at oppdateringer ikke blir videresendt til administrasjonen. Vi vil kun bruke personlig informasjon om deg i henhold til våre personvernsregler.

På tide å registrere din oppdatering…

Har du et FiksGataMi-passord?

Ja, jeg har et passord

Glemt passordet ditt? Bekreft via e-post isteden, ved å oppgi et nytt passord da. Når du bekrefter vil passordet ditt bli oppdatert.

Nei La meg bekrefte min oppdatering med e-post

Det er valgfritt å oppgi et passord, men hvis du gjør det vil det bli enklere for deg å rapportere problemer, legge inn oppdateringer og holde oversikt over dine rapporter