Back to all reports

Parkslirekne vokser langs både kommunal og riksvei 55/E39

Reported in the Annet category anonymously at 08:34, tir. 20 juni 2017

Sent to Høyanger and Sogn og Fjordane less than a minute later

Flere plasser langs RV55 og E39 vokser det opp svartelistet parkslirekne. Dette er en plantesort som er svært dominant og som bør gjøre tiltak mot. Denne vokser blant annet: - Bak busskur ved Haalandfeltet Nord på Austreim - I gata Haalandsfeltet Nord - I frivik svingene - et stykke før Vadheims tunnelen - I Vadheim - på vei ned til Førde

Og garantert flere plasser rund omkring. Har selv hatt denne planten i hagen og dette er ingen plante en overser. Den overtar alt og det er ikke så lenge siden det stod et stykke i avisa om en eiendom i Jølster som var igjengrodd av denne her. Gift, manuell fjerning og oppbrenning/levere som spesial avfall er det som må til.

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

  • Statens vegvesen har drifts- og vedlikehaldsansvar for både riks og fylkesveg i Sogn og Fjordane- Gjennom driftskontraktar har Statens vegvesen kartlagt svartelista planter. Statens vegvesen har strenge krav i kontraktane om korleis desse plantane skal handterast langs riks- og fylkesveg. Driftsoperatørane innan dei ulike kontraktane har kvalitetsplanar med fagprosedyre og risikovurderingar om korleis maskiner og utstyr skal handsame uønska artar.

    Førekomsten av Parkslirenke både på E39 og fv. 55 er registrert av Statens vegvesen og vil bli teke hand om etter godkjente planar for å fjerne denne uønskte planta.

    State changed to: Løst

    Posted anonymously at 10:40, tir. 20 juni 2017

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?