Back to all reports

Gatelys uegnet for fotgjengeres og syklisters sikkerhet!!

Reported in the Gatelys category by Marit Søholt Stokes at 16:03, ons. 7 mars 2018

Sent to Oslo and Statens vegvesen region øst 2 minutes later

Lyskrysset ved 7-11 i Vækerøveien. 1. Det første bildet viser lyskrysset slik bilene ser det når de kommer fra Ullern Alle og skal svinge inn i Vækerøveien. 2. Det andre bildet viser fotgjengerfeltet slik fotgjengere og syklister ser det når de kommer fra Ullern Alle og skal over Vækerøveien via den nederste av to fotgjengerfelt.

I går, 6. mars kl 1855, ble jeg påkjørt da jeg krysset veien over den nederste fortgjengerfeltet. Bilen, en Austin/Morris (?) Mini eller Maxi (?) svingte nedover Vækerøveien langs venstre fil i høyre kjørefelt - i full fart! Selv startet jeg å gå over første kjørefelt da grønn mann startet. Da jeg startet på det andre kjørefeltet, svingte bilen nedover til venstre i venstre fil og kjørte rett på meg i kjempefart. Jeg var kommet ca 20 cm ut i veien og siden bilen svingte raskt over i venstre fil, kom den rett på meg. Heldigvis - med mikromillimeters klaring - traff den min hele høyre hånd/arm og ikke resten av kroppen min. Jeg ble stående fortvilt i gaten etter det harde slaget. Bilen merket selvsagt dette godt, men stoppet ikke. Siden nummerskiltene var tilsmurt, er det ikke så lett å anmelde... Flere andre biler kom etter og så hva som hadde skjedd. Ingen stoppet.

Biler som kommer ned Ullern Alle, skal enten nedover eller oppover langs Vækerøveien - aldri over da det ikke er stengt for nedkjørsel i Lilleakerveien. Derfor er det all grunn til å bytte ut lysskiltene med pil-lysskilt, venstre eller høyre. Fotgjengere har allerede grønn og rød 'mann', men bilene ser et vanlig lys og får falsk sikkerhet for at det er trygt å svinge. De myke trafikantene røde og grønne 'mann', er IKKE synkronisert med bilistenes lys, på en måte slik at det er trygt!!!!

Fotgjengere og syklister skal aldri svinge opp eller ned i Vækerøveien, da det ikke er noe felt der for myke trafikanter. De skal alltid over veien for å gå/sykle videre nedover i Lilleakerveien.

Forslag: A. Skifte ut de lysene bilene ser, med piler. B. 'Synkronisere' fotgjenger-lysene med de andre lysene slik at det blir trygt for fotgjengere ved at bilene er stopper helt. C. Siden det er to fotgjengerfelt - et ovenfor og ett nedenfor lyskrysset, fjern det nederste! Det nederste er det farligste. Man trenger egentlig ikke to fotgjengerfelt så tett.

Spørsmål: Finnes det overvåkingskamera for dette området som evt politiet har tilgang til? I så fall vil jeg anmelde saken.

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

  • For et par måneder siden, ble jeg igjen påkjørt - nesten - i dette samme krysset. Krysset har et sterkt behov for å bli gjennomgått! Noen lys er nære, andre lenger unna. Noen bilførere følger det nærmeste lyset, andre de lengst unna. Det gjelper ikke med rød/grønn mann om bilførerne følger med på et annet lys med motsatt grøn/rød indikasjon.

    Posted anonymously at 17:33, tor. 25 februar 2021

  • Litt feil ortografi på forrige oppdatering. Forsøker igjen: For et par måneder siden, ble jeg igjen påkjørt - nesten - i dette samme krysset. Krysset har et sterkt behov for å bli gjennomgått! Noen lys er nære, andre lenger unna. Noen bilførere følger det nærmeste lyset, andre de lengst unna. Det hjelper ikke med rød/grønn mann om bilførerne følger med på et annet lys med motsatt grønn/rød indikasjon.

    Posted anonymously at 17:40, tor. 25 februar 2021

  • Tilsynelatende ingen forbedring utført!

    Posted by Marit Søholt Stokes at 23:47, lør. 30 oktober 2021

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?