Back to all reports

Farlige ferdselsforhold for myke trafikanter i Gyldenløves gate

Reported in the Fortau/gangstier category by Øyvind Greve at 13:30, ons. 31 oktober 2018

Sent to Statens vegvesen region sør and Tønsberg 5 minutes later

Det er farlig å være myk trafikant i Gyldenløves gate. På grunn av gateparkeringen som praktiseres i hele gaten er ikke tilgjengelig kjørebredde stor nok til at biler kan møtes. Konsekvensen er at biler til stadighet kjører på fortauet. Se bilde av bil på fortau.

Fortauet er i dårlig stand etter mange år med denne praksisen. Har vedlagt ett bilde av hull i fortau, det finnes mange slike i hele gatens lengde. Det har vært asfaltarbeid i bilveien mange ganger de siste årene, men det har aldri blitt gjort arbeid på fortau. Stadig nye lag med asfalt har i stor grad fjernet høydeforskjell vei/fortau, kantstein er nå omtrent nedfelt. Asfaltarbeidet bærer preg av hastverk og dårlig håndverk, og inviterer nærmest til å kjøre på fortau.

Problemet forsterkes også av firmaet X-pert Installasjon/Bluetec, som holder til i krysset Gyldenløves gate/Wergelands vei. De bruker ofte fortauet til parkering/lasting og lossing, og bryr seg ikke nevneverdig når det klages på dette. Resultatet er at gående må ut i bilveien, hvor bredden er innskrenket av parkerte biler, og det kommer mye trafikk fra alle fire retninger, og det er uoversiktelig pga. alle lovlig og ulovlig parkerte biler. Dette er direkte farlig, spesielt for alle skolebarna som må gå her.

Det er i tillegg til dette langt mer trafikk i området enn hva gatene er dimensjonert for, grunnet at dette er nærmeste gratis parkeringsmulighet i nærheten av sykehuset. Her er det fullt fra kl. 07.30 hver dag. På toppen av dette bruker mange gatene på Solvang som snarvei Stenmalen-Heimdal/Kilen. Denne trafikken vil øke mye framover nå i høst, mens Trudvangveien stenges for gjennomkjøring.

Ønsker parkeringsforbud i gaten, oppgradering av tydelig definerte og rehabiliterte fortau og farts- og/eller trafikkreduserende tiltak.

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

  • Status etter at det ble satt opp parkering forbudt-skilt dagen etter at lokalavisen skrev om saken: -Veldig mange parkerte biler i Grevinneveien og Severin Kjærs vei -Det er i perioden mye gjennomgangstrafikk på Solvang, og dette korker seg nærmest i pressperioder. -Biler holder fart et godt stykke over 30 i Gyldenløves gate nå, blir ikke overrasket om noen krasjer i krysset ved Wergelands vei pga. fart.

    Posted by Øyvind Greve at 14:12, fre. 23 november 2018

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?