Tilbake til alle rapporter

Mulighet for speil for å se folk på sykkelsti?

Publisert av Rune Solhøi 21:50, fre. 8 februar 2019

Sendt til Søgne og Vest-Agder 5 minutter senere

Når man kommer på Nodenesveien og skal ut på RV456 er det veldig vanskelig å se de gående og syklende som kommer fra øst. Tror det hadde vært veldig flott med et speil (skilt-speil) på midtrabatten rett frem slik at man ser om det kommer noen på sykkelstien.

RSS-strøm med oppdateringer for dette problemet Motta e-post når det er oppdateringer på dette problemet.

Oppdateringer

  • Spørreskjema fylt inn av feilrapportøren; State changed to: Løst, 22:27, fre. 8 mars 2019

  • Statens vegvesen har en restriktiv holdning til å sette opp trafikkspeil langs vårt vegnett. Slike speil setter Statens vegvesen dessverre ikke opp lenger. Trafikkspeil er konvekse (bueformet) for å fange opp et større område rundt speilet. Dette medfører at objekter som kommer til syne i speilet forvrenges, og ser ofte ut som de er lenger unna enn de er i virkeligheten. Dette kan igjen føre til misforståelse for trafikanten og derved gi falsk trygghet. I kryss hvor det er mange brukere med ulik erfaring og forståelse for trafikkbildet er det ikke tilrådelig å sette opp trafikkspeil da dette for noen bare kan gi falsk trygghet. Mopeder, syklister og myke trafikanter kan lett bli oversett. Slike speil krever også mye tilsyn og rengjøring da de fort blir støvet ned, tilgriset, eller nedrimet/dugg vinterstid. Vi vil minne om at trafikantene etter veglovens §3 har plikt til å vise hensyn til andre på eller ved vegen, samt §6 om førers ansvar for å avpasse farten etter sted, føre, sikt og trafikkforholdene slik at det ikke oppstår fare og ikke forstyrrer annen trafikk.

    Vi kan med overnevnte dessverre ikke imøtekomme deres ønske om trafikkspeil.

    State changed to: Løst

    Sendt inn av Rune Solhøi 22:27, fre. 8 mars 2019

Bidra med en oppdatering

Vær oppmerksom på at oppdateringer ikke blir videresendt til administrasjonen. Informasjon din vik kun bli brukt i samsvar med vår personvernerklæring.

Neste: Fortell oss om deg selv

eller No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Din oppdatering

Fortell oss om deg selv

Har du et FiksGataMi-passord?