Tilbake til alle rapporter

Mulighet for speil for å se folk på sykkelsti?

Publisert av Rune Solhøi 21:50, fre. 8 februar 2019

Sendt til Vest-Agder og Søgne 5 minutter senere

Når man kommer på Nodenesveien og skal ut på RV456 er det veldig vanskelig å se de gående og syklende som kommer fra øst. Tror det hadde vært veldig flott med et speil (skilt-speil) på midtrabatten rett frem slik at man ser om det kommer noen på sykkelstien.

RSS-strøm med oppdateringer for dette problemet Motta e-post når det er oppdateringer på dette problemet

Oppdateringer

  • Statens vegvesen har en restriktiv holdning til å sette opp trafikkspeil langs vårt vegnett. Slike speil setter Statens vegvesen dessverre ikke opp lenger. Trafikkspeil er konvekse (bueformet) for å fange opp et større område rundt speilet. Dette medfører at objekter som kommer til syne i speilet forvrenges, og ser ofte ut som de er lenger unna enn de er i virkeligheten. Dette kan igjen føre til misforståelse for trafikanten og derved gi falsk trygghet. I kryss hvor det er mange brukere med ulik erfaring og forståelse for trafikkbildet er det ikke tilrådelig å sette opp trafikkspeil da dette for noen bare kan gi falsk trygghet. Mopeder, syklister og myke trafikanter kan lett bli oversett. Slike speil krever også mye tilsyn og rengjøring da de fort blir støvet ned, tilgriset, eller nedrimet/dugg vinterstid. Vi vil minne om at trafikantene etter veglovens §3 har plikt til å vise hensyn til andre på eller ved vegen, samt §6 om førers ansvar for å avpasse farten etter sted, føre, sikt og trafikkforholdene slik at det ikke oppstår fare og ikke forstyrrer annen trafikk.

    Vi kan med overnevnte dessverre ikke imøtekomme deres ønske om trafikkspeil.

    Sendt inn av Rune Solhøi 22:27, fre. 8 mars 2019, markert som fikset

Bidra med en oppdatering

Vær oppmerksom på at oppdateringer ikke blir videresendt til administrasjonen. Vi vil kun bruke personlig informasjon om deg i henhold til våre personvernsregler.

På tide å registrere din oppdatering…

Har du et FiksGataMi-passord?

Ja, jeg har et passord

Glemt passordet ditt? Bekreft via e-post isteden, ved å oppgi et nytt passord da. Når du bekrefter vil passordet ditt bli oppdatert.

Nei La meg bekrefte min oppdatering med e-post

Det er valgfritt å oppgi et passord, men hvis du gjør det vil det bli enklere for deg å rapportere problemer, legge inn oppdateringer og holde oversikt over dine rapporter