Tilbake til alle rapporter

Lite sykkelvennlige bommer på gang- og sykkelveg på Kjeller

Rapportert i kategorien Sykkelveier av SLF Lillestrøm og omegn 21:56, ons. 5 juni 2019

Sendt til Skedsmo og Statens vegvesen region øst 4 minutter senere

Mens det for eksempel i Oslo og Trondheim erstattes bommer og betonggriser med mer sykkelvennlige motorvognhindre, "hindres" syklister i Skedsmo fortsatt med dårlig fungerende løsninger. Bommen på bildet er ikke bare "ødelagt", den er også ganske "ødeleggende", både når det gjelder komfort og fremkommelighet om sommeren - og i hvert fall når det gjelder brøyting om vinteren! Vi anbefaler å lese om enkle tiltak* på nettsiden til Statens vegvesen og finne på noe bedre! *www.vegvesen.no/fag/fokusomrader/miljovennlig+transport/enkle-tiltak

RSS-strøm med oppdateringer for dette problemet Motta e-post når det er oppdateringer på dette problemet

Oppdateringer

 • Her ser man at bommen ligger nesten "bomm flat"...

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 22:05, ons. 5 juni 2019

 • ...og her, hvorfor!

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 22:06, ons. 5 juni 2019

 • Allerede juli 2016 i vår innspill til samferdselsplan 2016-2030 i Skedsmo brukte vi denne bommen som et (dårlig) eksempel! Ifølge kommunens hovedplan sykkel ønskes det «trafikkregulerende tiltak som tar hensyn til alle, men som prioriterer de myke trafikantene. Dette gir syklisten en klar posisjon i trafikkbildet». Vel? Ikke her! Om man er bekymret for syklistens sikkerhet grunnet biltrafikken i Sildreveien, så finnes det bedre løsninger, se info fra Statens vegvesen nevnt ovenfor: "Bruk av bom for å senke syklistenes fart er derimot ulogisk og potensielt trafikkfarlig. Slike bommer bør fjernes og erstattes av andre fartsdempende tiltak"!

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 22:13, ons. 5 juni 2019

 • Tidligere denne uka ble den ene bommen fjernet...

  Allerede desember 2016 hadde et av våre medlemmer i SLF Lillestrøm og omegn kontaktet vegmyndigheten ang denne bommen og fikk denne gangen følgende svar ang montering av bom ved enden/starten av gang-sykkelvegen tilhørende Kirkevegen (Sildreveien):

  "Denne ble satt opp på bakgrunn av bekymringsmeldinger og observasjoner som er gjort mht ivaretagelse av sikkerheten til de myke trafikanter. Nåværende bom ble valgt i den hensikt å få ned farten på bl.a til syklistene som til tider har hatt en altfor høy fart på stedet. Det er sikkerheten til de myke trafikanter som er hovedfokuset her. At en brøytebil kjørte slik du beskriver er nå tatt opp med vår vinterutfører og meldt videre. Dette skal ikke forekomme. På bakgrunn av dette vil det ikke bli foretatt noen endringer fra oss på dette."

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 20:50, tor. 27 juni 2019

 • Vi har fortsatt ikke fått noe svar fra vegmyndighetene etter at vi sendte denne rapporten for tre uker siden, 05.06.19, men kunne i dag observere at det jobbes med saken...

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 20:54, tor. 27 juni 2019

 • "Dagens bilde" viser at den høyre bommen har kommet på plass igjen... - mens den venstre bommen nå er "åpnet" og gir noe bedre plass til syklister, særlig lastesykler, sykler med tilhenger osv. Vi har fortsatt ikke fått noe svar fra vegmyndighetene etter at vi hadde sendt inn denne rapporten for snart en måned siden, men vi kan jo håpe at den venstre bommen blir stående som vist på bildet. Detter reduserer den negative effekten av bomløsningen noe - med tanke på syklistens fremkommelighet... Når det gjelder trafikksikkerheten så tror vi at det er god grunn til å gjenta sitatet fra nettsiden til Statens vegvesen: "Bruk av bom for å senke syklistenes fart er derimot ulogisk og potensielt trafikkfarlig. Slike bommer bør fjernes og erstattes av andre fartsdempende tiltak"!

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 21:07, man. 1 juli 2019

Bidra med en oppdatering

Vær oppmerksom på at oppdateringer ikke blir videresendt til administrasjonen. Vi vil kun bruke personlig informasjon om deg i henhold til våre personvernsregler.

På tide å registrere din oppdatering…

Har du et FiksGataMi-passord?

Ja, jeg har et passord

Glemt passordet ditt? Bekreft via e-post isteden, ved å oppgi et nytt passord da. Når du bekrefter vil passordet ditt bli oppdatert.

Nei La meg bekrefte min oppdatering med e-post

Det er valgfritt å oppgi et passord, men hvis du gjør det vil det bli enklere for deg å rapportere problemer, legge inn oppdateringer og holde oversikt over dine rapporter