Tilbake til alle rapporter

Er det ikke mulig å sykle til Lillestrøm stasjon?

Rapportert i kategorien Sykkelveier av SLF Lillestrøm og omegn 21:28, tor. 15 august 2019

Sendt til Skedsmo og Statens vegvesen region øst 2 minutter senere

På bildet kan vi lese at Statens vegvesen utenfor Lillestrøm stasjon bygger på vegne av Akershus fylkeskommune ny gateterminal som skal sikre effektiv kollektivbetjening. Det er vel ikke noe som er mer miljøvennlig enn kombinasjonen sykkel og tog/ buss, men vi lurer på hvordan man skal sykle her for å komme seg til bussen, toget og/eller sykkelhotell?

RSS-strøm med oppdateringer for dette problemet Motta e-post når det er oppdateringer på dette problemet

Oppdateringer

 • Er det meningen at man skal sykle her?

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 21:30, tor. 15 august 2019

 • Som dette bildet viser så finnes det skilt for fotgjengere, men ingenting for syklister... Hvor skal man sykle, når man kommer fra Brandvoldgata (=kommunens planlagte sykkelgate) og skal til tog/buss/sykkelhotell...?

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 07:43, lør. 17 august 2019

 • Situasjonen er ikke bedre når man kommer syklende fra Adolph Tidemands gate... Er det meningen at man skal sykle på høyre side av fareskiltet 148 som ifølge skiltforskriften "varsler at kjørebanen har kjørende trafikk i begge retninger"? Her er det ikke noe skilt for syklister som varsler at det er farlig å sykle i veibanen, og nesten umulig å sykle på fortau (der det går og står mange bussreisende...).

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 07:51, lør. 17 august 2019

 • Dette bildet viser dimensjonen av byggeplassen. I hovedstaden har man egen "Veileder for arbeidsvarsling i Oslo - Sykkel og gange" som skal sikre at "varsling og sikring relatert til arbeidsområder utføres på en måte som ivaretar trafikksikkerhet og framkommelighet for alle trafikantgrupper, og med et spesielt fokus på tilrettelegging for gående, syklende og kollektivtrafikk." (jf fiksgatami.no/report/60892). Har vegmyndighetene glemt tilrettelegging for syklende under byggearbeidet ved ny gateterminal i Lillestrøm?

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 07:56, lør. 17 august 2019

 • Til slutt kan man jo lure på hvordan sykkelforholdene ved stasjonen blir nå den nye gateterminalen er ferdig. Vårt lokallag er høringsinstans i Skedsmo kommune, men har ikke blitt informert om de konkrete planer for sykkelveger rundt stasjonen... Da de fine sykkelhotellene kom på plass ble det fjernet hundrevis av gratis sykkelparkeringsplasser på begge sider av stasjonen. Vi håper at den nye gateterminalen ikke vil gjøre det vanskeligere for syklister å komme seg til stasjonen... Det vi trenger er smarte løsninger som gjør det lettere å kombinere miljøvennlige reisemåter (som vist på dette bildet fra "bilbyen" Los Angeles)!

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 08:06, lør. 17 august 2019

 • Vi har fortsatt ikke fått noe svar i denne saken her, men det kan virke slik at det blir sykkelveg mellom den gamle bussterminalen og de nye holdeplassene...

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 18:33, tor. 10 oktober 2019

 • Mens vi fortsatt venter på et svar fra vegmyndighetene, skapes det fakta på gulvet... Det virker slik at "gulvvarme" bare brukes for "gående". Tidligere denne uka var det i hvert fall dårlig fremkommelighet på "den røde sykkelveien" ved den nye gateterminalen... Et annet spørsmål er jo selvfølgelig hvor man skal parkere sykkelen... (Vi minner her på vårt forslag å tilby gratis sykkelparkering på sykkelhotell for alle sykkelpendlere med årskort fra NSB/Vy eller Ruter, jf vårt brev av 30.06.18 her www.slfloo.com/arkiv/brev)

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 18:32, tor. 14 november 2019

Bidra med en oppdatering

Vær oppmerksom på at oppdateringer ikke blir videresendt til administrasjonen. Vi vil kun bruke personlig informasjon om deg i henhold til våre personvernsregler.

På tide å registrere din oppdatering…

Har du et FiksGataMi-passord?

Ja, jeg har et passord

Glemt passordet ditt? Bekreft via e-post isteden, ved å oppgi et nytt passord da. Når du bekrefter vil passordet ditt bli oppdatert.

Nei La meg bekrefte min oppdatering med e-post

Det er valgfritt å oppgi et passord, men hvis du gjør det vil det bli enklere for deg å rapportere problemer, legge inn oppdateringer og holde oversikt over dine rapporter