Tilbake til alle rapporter

Finn flere feil i "rødmalt bygate uten fortau" i Lillestrøm

Rapportert i kategorien Sykkelveier av SLF Lillestrøm og omegn 09:19, søn. 29 september 2019

Sendt til Skedsmo og Statens vegvesen region øst 1 minutt senere

Sommer 2019 kom det noen hundre meter med "rødmalt bygate uten fortau" på Volla i Lillestrøm, og den "knallrøde fargen" ble ikke tatt imot like positivt av alle... Vårt lokallag har i alle år argumenter for flere røde sykkelfelt (riktignok helst rød asfalt, og ikke bare maling som "blir borte" etter noen få år/ vintersesonger). Vil synes derfor det er bra at det kommer flere røde sykkelfelt - problemet er at vi og mange andre er usikre om det har er "sykkelfelt"... Vi mener at den røde fargen, merking og skilting i Grensegata og Kjellergata på Volla er ikke lett å forstå, kan skape usikkerhet og i verste fall farlige trafikksituasjoner for myke trafikanter.

RSS-strøm med oppdateringer for dette problemet Motta e-post når det er oppdateringer på dette problemet

Oppdateringer

 • 26.07.19 ble det publisert følgende kommentar på sykkelbyens Facebook side: "Vi har en 4,5-5 m bred bygate uten fortau. Enveiskjørt for biler med 2,0 m bredt sykkelfelt i motsatt retning. Etter rødmalingen ble det stor ståhei om hvilken side for sykling og "kan man gå der?" var meningene på facebook. Sykkelhåndboka er veldig bygateorientert og jeg finner ikke noe direkte der. Vi tenker nå å legge pilsymboler og sykkelsymboler og gangsymboler på det røde for å vise at de gående. Det vil svekke sykkelfordelen, men feltet er så bredt at det funker godt i dag. Jeg ønsker synspunkter på dette, helst umiddelbart..."

  Vi synes det er bra at kommunen ønsker innspill og dialog med lokale syklister/ innbyggere (og har derfor i flere år foreslått å etablere egen digital plattform...). Men man kan undres over rekkefølgen her. Det kan være lurt å "tenke før det males" :-) Vil si, å ha dialog før tiltaket realiseres. Vårt lokallag er høringsinstans i Skedsmo kommune, men har heller ikke blitt hørt her...

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 09:46, søn. 29 september 2019

 • Ett spørsmål som vi har er f eks hvorfor det er sykkelfelt-skilt i Kjellergata, men ikke i Grensegata... - og om sykkelfelt-skilt betyr at det er sykkelfelt?

  Som bildet her viser får man i Kjellergata "illusjon" at man sykler på vanlig sykkelfelt - der man ikke må regne med syklister som kjører i motsatt retning på det samme røde feltet...

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 09:53, søn. 29 september 2019

 • ...men som dette bildet fra Kjellergata viser blir også syklister som sykler i motsatt retning "oppfordret" til å bruke "sykkelfeltet". Det er mildt sagt forvirrende... SÅ langt som vi vet er det ikke lov å sykle i begge retninger i et sykkelfelt! Spørsmål er altså: Er det sykkelfelt i Kjellergata? Hvilke regler gjelder her?

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 09:58, søn. 29 september 2019

 • I Grensegata finnes det altså ikke noe sykkelfelt-skilt, men også her kan det virke forvirrende for syklister å kjøre på det røde feltet når sykkelen (bare) "står på hodet"...

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 10:01, søn. 29 september 2019

 • Sykkelsymbol (jf skiltforskriften nr 1039) "skal anvendes for å markere sykkelfelt og angir da at trafikkreglenes bestemmelser om sykkelfelt gjelder". Som bildet ovenfor fra Grensegata viser står symbolet på hodet på det røde feltet, og det mangler sykkelfelt-skilt... Hva gjelder her? Hadde det ikke vært best å snu sykkelen/ symbolet og lage vanlig sykkelfelt her? (det betyr da samtidig at syklister som kommer i motsatt retning skal sykle på svart asfalt, sammen med biler som kjører denne enveiskjørte gata)

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 20:59, tor. 10 oktober 2019

 • Her ved slutten av sykkelfeltet i Kjellergata mener vi at sykkelen (symbol 1039) er feilplassert. Når du sykler inn i gata herfra, så blir du mer eller mindre oppfordret til å sykle i motsatt/ feil retning på sykkelfeltet... Vi mener at syklister skulle her sykle på svart asfalt (på høyre side i bildet/ på gata). Sykkel-symbolet skulle derfor fjernes her.

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 21:03, tor. 10 oktober 2019

Bidra med en oppdatering

Vær oppmerksom på at oppdateringer ikke blir videresendt til administrasjonen. Vi vil kun bruke personlig informasjon om deg i henhold til våre personvernsregler.

På tide å registrere din oppdatering…

Har du et FiksGataMi-passord?

Ja, jeg har et passord

Glemt passordet ditt? Bekreft via e-post isteden, ved å oppgi et nytt passord da. Når du bekrefter vil passordet ditt bli oppdatert.

Nei La meg bekrefte min oppdatering med e-post

Det er valgfritt å oppgi et passord, men hvis du gjør det vil det bli enklere for deg å rapportere problemer, legge inn oppdateringer og holde oversikt over dine rapporter