Back to all reports

Stort hull høyre side på vei til Hosle, dekk ødelagt.

Reported in the Hull i vei category by Sverre Vangen at 21:48, man. 16 desember 2019

Sent to Bærum and Statens vegvesen region øst 2 minutes later

Et giga hull i veien som både er trafikk farlig og koster alle bilister dyrt hvis man treffer feil. Min bil punkterte med de konsekvenser det får. Kanskje er dekket helt ødelagt hva da? vil tro at Bærum kommune da dekker skaden. Vei skal ikke være slik, det er brudd på samfunnskontrakten at dere bygger fartsdumper men ikke reparerer livsfarlige og ødeleggende HØL i veien. Jeg vil ha erstatning for tort og svie.

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

  • Questionnaire filled in by problem reporter; State changed to: Løst, 20:53, tir. 14 januar 2020

  • Hvis du forsøker å få erstatning for et hull i veien fordi du kanskje punkterte er dette svaret fra myndighetene: Vei og trafikk viser til deres epost nedenfor angående skade påført deres bil 15.12.2019 ved kjøring i Øygardveien. Skademeldingen ble registrert i Bærum kommunes postregister 07.01.2019. Hullet ble utbedret 21.12.2019. Hull eller skader i asfaltdekke eller veiens arealer blir reparert eller merket så fort de blir oppdaget eller når vi får melding om det fra trafikanter.

    I henhold til Vedlikeholdsstandard for kommunale veier i Bærum, er utløsende standard for reparasjon beskrevet slik: «Hull som representerer en fare for trafikantene skal merkes omgående, og repareres innen 1 uke for samleveier og 1 måned for adkomstveier.» Øygardveien har standard som hovedvei og blir som andre kommunale veier holdt under oppsyn, men med en veilengde på 500 km er det svært vanskelig og registrere alle avvik som oppstår på veinettet.

    Trafikanter kan ikke forvente at det til enhver tid er risikofritt å ferdes på vei eller der trafikk er tillatt.

    Rettspraksis for tilsvarende saker tilsier at veiholder må ha opptrådt uaktsomt for å være erstatningsansvarlig i slike saker.

    Vei og trafikk kan ut fra ovennevnte ikke se at Bærum Kommune er erstatningspliktig for den skaden det henvises til.

    State changed to: Løst

    Posted by Sverre Vangen at 20:53, tir. 14 januar 2020

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?