Tilbake til alle rapporter

Oppkom og overflatevatn renner ned veg.

Publisert av Leif Gabriel Kapstad 14:29, torsdag 23 april 2020

Sendt til Jølster og Sogn og Fjordane mindre enn et minutt senere

Oppkom kjem ut under mur. Har lagt ned ein kum og midlertig røyr, men dette er ingen god permanent løysing. Området som er nedslagsfelt for vatnet som renner ned vegen, er i dag under opparbeiding av NVE, pga raset som gjekk på Vassenden sommaren 2019. Vegen opp til anleggsarbeidet til NVE vert og nytta som anleggsveg. Om vegen skal ordnast etter dette arbeidet, bør det leggast røyr som leder oppkom over på andre sida av vegen. Hjulspor og helling på vegen bør og ordnast slik at vatnet renner riktig. Alt vatnet som kjem på nedslagsfeltet bør ledast til kum før det når vegen. Asvalt på vegen bærer forøvrig preg av mykje vatn som har rent der over tid, og hjulspora vert djupare av all anleggsaktiviteten i området. For å få ein best mogleg handtering av vatn i området, bør dette takast tak i no som anleggsarbeidet alt er i gong i området og evt. ny asvalt leggast. God handtering av vatnet i dag, vil på sikt medføre mindre behov for framtidig vedlikehold og betre køyreforhold på vinteren, då bakken er bratt og alt vatnet skapar issvullar.

Ta gjerne kontakt og avtal befaring, så kan eg syne problemet og forslag til løysing.

RSS-strøm med oppdateringer for dette problemet Motta e-post når det er oppdateringer på dette problemet

Bidra med en oppdatering

Vær oppmerksom på at oppdateringer ikke blir videresendt til administrasjonen. Vi vil kun bruke personlig informasjon om deg i henhold til våre personvernsregler.

På tide å registrere din oppdatering…

Har du et FiksGataMi-passord?

Ja, jeg har et passord

Glemt passordet ditt? Bekreft via e-post isteden, ved å oppgi et nytt passord da. Når du bekrefter vil passordet ditt bli oppdatert.

Nei La meg bekrefte min oppdatering med e-post

Det er valgfritt å oppgi et passord, men hvis du gjør det vil det bli enklere for deg å rapportere problemer, legge inn oppdateringer og holde oversikt over dine rapporter