Back to all reports

Manglende kantslått.

Reported in the Annet category by Ola K. Dørum at 14:12, fre. 17 juli 2020

Sent to Askøy and Hordaland 2 minutes later

Manglende kantslått fv 219 gjelder store deler av strekningen Vest for vegkryss til Langøy/ Hanøytangen. Spesielt viser en til vegstykket i stigningen vest for avkjørsel til Holmavegen, der det ikke ble foretatt kantslått i hele tatt i fjor og så langt heller ikke i år. Barn blir «presset» ut i kjørebanen av langt gras og ugras, særlig under og etter nedbør. Situasjonen fører også til spredning av uønskede og svartelistede arter som kjempebjørnekjeks, da blomster får utvikle frø som så spres i dragsuget av busser/ større biler. På tide å komme i gang med slåtten!

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

  • Still open, via questionnaire, 16:18, fre. 21 august 2020

  • Bildet er tatt 20 meter øst for avkjørsel til Holmavegen i retning Hanøy skole 21.august. Skoleveg for alle elever Hanøy/ Ramsøy vest for dette stedet. Våt vegetasjon som i dag «presser» gående/ syklende langt ut i kjørebanen, og her er der virkelig smal vei fra før. Kantslått ville hjelpe noe ...,,

    Posted by Ola K. Dørum at 16:18, fre. 21 august 2020

  • Still open, via questionnaire, 13:22, tir. 22 september 2020

  • Sendte slik epost til Skavhellen v/ Vestland fylkeskommune 11.09.2020:

    Status er uendret. Vedlagte bilder viser vegkant og vegetasjon slik det så ut i går ettermiddag på posisjon avmerket på kart. Koordinater for avmerking er N 60,4461 E 5,0834.

    Det har vært arbeid noe tid på Fv219 lenger øst, en arbeidsform som nok er mer grøfterensk enn kantslått slik jeg oppfatter det. Men uansett, en har inntrykk av at entreprenør anser seg ferdig med oppdraget, maskiner/ utstyr ikke sett siden tirsdag denne uken.

    En understreker at situasjonen på bildet faktisk er typisk for strekningen vest for avkjørsel til Hanøytangen. En kunne avbildet mange tilsvarende steder, vegetasjon hengende inn over svært smal kjørebane og skolevei for store deler av elevmassen ved Hanøy skole.

    Min argumentasjon om kantslått som tiltak mot uønskede giftige eller invaderende arter må ligge i denne omgang, skaden har allerede skjedd. Men en tillater seg å foreslå at befaring blir foretatt før endelig oppgjør med entreprenør, det er vanskelig å forestille seg at dette arbeidet eller mangel på arbeid er i henhold til eventuell anbudsbeskrivelse.

    Mvh Ola Dørum

    Posted by Ola K. Dørum at 13:22, tir. 22 september 2020

  • Problemet er løst for strekning angitt med koordinater.

    Posted by Ola K. Dørum at 17:44, tir. 29 september 2020

  • Questionnaire filled in by problem reporter; State changed to: Løst, 11:27, søn. 25 oktober 2020

  • Spørreskjema fylt inn av feilrapportøren

    State changed to: Løst

    Posted by Ola K. Dørum at 11:27, søn. 25 oktober 2020

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?