Back to all reports

Behov for fartsdump pga dårlig sikkerhet

Reported in the Gater/Veier category anonymously at 17:30, ons. 12 august 2020

Sent to Hamar and Statens vegvesen region øst 4 minutes later

Gata er høyt trafikkert og det er mange kjøretøy som har alt for høy fart. Det går ut over sikkerheten for barn og unge spesielt. Subjektivt er antagelig gj.snitt fart nærmere 50 km/t enn lovlige 30. Jeg observerer også kjøretøy langt over 50 og opp til 80 km/t ut fra beregninger!

Solhellinga er en høyt trafikkert boliggate og med flere borettslag med typisk barnefamilier. Det er mange små barn og unge som krysser gata til og fra skole og fritidsaktiviteter. Prestrud barneskole er rett i nærheten og mange små barn bruker og krysser gata til og fra skole. I tillegg ligger Ajer og Hamar Katedralskole i nærheten og unge bruker gata til og fra disse. Prestrud fotballbane og Prestrudhallen har også mange hundre unge brukere som mange kommer fra og til via Solhellinga.

Problemet med sikkerhet forsterkes av parkering i gata, på begge sider vekselvis, som forverrer sikt for myke trafikanter som skal krysse gata og biler i for stor fart som vanskelig kan se spesielt mindre barn som skal krysse veien. På morgenen og ettermiddagen gjøres delvis denne parkeringen av foreldre som leverer/henter barn på skole/SFO.

Etter anleggelse av fartsdumper i Store Prestrudvei virker det nesten som farten også har blitt høyere i Solhellinga, da man «slipper» fartsdemping før/etter Store Prestrudvei og skal ta igjen for det.

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?