Back to all reports

Farlig fotgjengerovergang og sykkelvei

Reported in the Sykkelveier category anonymously at 22:48, fre. 16 oktober 2020

Sent to Oslo and Statens vegvesen region øst 2 minutes later

Fotgjengerovergangen som krysser Ormsundveien er en del av sykkeltrassen langs Mosseveien. Mange syklister er såpass høflige at de venter på grønt lys og så sykler de over. Problemet er bare at bilister som kommer fra Oslo og vil ta til høyre inn på Ormsundveien har da grønt lys samtidig. Og da er mulighetene for farlige situasjoner til stede. Særlig på ettermiddagen da syklistene skal sørover langs Mosseveien, de kommer da i stor fart pga nedoverbakke mot Ormsundveien og ser da grønt lys og regner da med at det er bare å sykle videre. Men de ser da ikke biler som også planlegger å ta til høyre, dette fordi det er en overgang her og mye som skjermer for innsyn. Trafikkreglene er som de er og så lenge syklister sykler over, så kan bilen med loven i hånd kjøre på dem. Men om syklistene bråbremser og går over, ja så må bilen stoppe. Men da blir det i praksis kjedekollisjon fordi det er mange syklister som sykler tett fordi de er i samme vennegjeng. Kan man finne på en bedre løsning her før noen blir alvorlig skadet, jeg har sett mye skummelt her i høst og jeg sykler her hver dag.

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

  • Still open, via questionnaire, 22:11, lør. 14 november 2020

  • Ingenting har blitt gjort. Om man hadde filt ned kantsteinen så kunne syklistene kommet seg litt raskere bort fra fare.

    Posted anonymously at 22:11, lør. 14 november 2020

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?