Tilbake til alle rapporter

Altfor mange ulike fartsgrenser på strekningen

Rapportert i kategorien Trafikkskilter anonymt 10:24, lør. 26 desember 2020

Sendt til Statens vegvesen region sør og Kongsberg mindre enn et minutt senere

På Lågendalsveien mellom Kongsgårdsmoen og Rudsmoen er det mange ulike fartsgrenser, og ingen sammenheng mellom de ulike fartsgrensene mht fotgjengeroverganger osv. Fra kryss Bergmannsveien/Lågendalsveien til opphøyd fotgjengerovergang er det skiltet 60 km/t. Så er det 40 km/t på en 200m lang strekning, og så er det skiltet 50 km/t, også over en fartshump og fotgjengerfelt ved Solstad frem til Sunnegrenda. Ved krysset Sunnegrenda/Hedenstadveien er det skiltet 40 km/t og et opphøyd fotgjengerfelt. Det mangler også et 40 km/t skilt etter dette krysset i retning Rudsmoen, da de som kommer fra Hedenstadveien og skal mot Rudsmoen ikke ser at det er 40 km/t her. Etter Laugerud bru er det en ny fartshump, og deretter skiltet til 70 km/t opp til Rudsmoen, hvor det skiltes ned til 60 km/t før 2 farlige og svært trafikkerte utkjøringer fra butikk og bensinstasjon, samt et fotgjengerfelt som ikke er opphøyd. På denne korte strekningen er det derfor 4 ulike fartsgrenser (40, 50, 60, 70 km/t) å forholde seg til, til tross for relativt like forhold langs hele strekningen med flere fotgjengerfelt, fartshumper og diverse kryss. Fartsgrensen skifter ikke mindre enn 6 ganger på denne korte strekningen, med hele 3 ulike fartsgrenser (40, 50 og 60 km/t) over fotgjengerfeltene. Dette gir ingen mening for trafikantene. Hele strekningen bør skiltes til en lik fartsgrense med konsekvent skilting ned til 40 km/t over fotgjengerfelt som alle bør være opphøyde.

RSS-strøm med oppdateringer for dette problemet Motta e-post når det er oppdateringer på dette problemet

Bidra med en oppdatering

Vær oppmerksom på at oppdateringer ikke blir videresendt til administrasjonen. Vi vil kun bruke personlig informasjon om deg i henhold til våre personvernsregler.

På tide å registrere din oppdatering…

Har du et FiksGataMi-passord?

Ja, jeg har et passord

Glemt passordet ditt? Bekreft via e-post isteden, ved å oppgi et nytt passord da. Når du bekrefter vil passordet ditt bli oppdatert.

Nei La meg bekrefte min oppdatering med e-post

Det er valgfritt å oppgi et passord, men hvis du gjør det vil det bli enklere for deg å rapportere problemer, legge inn oppdateringer og holde oversikt over dine rapporter