Back to all reports

Trafikksikkerhet - etablering av fortau i tilknytning til fotgjengerovergang mellom Uglaveien og Per Sivles Veg

Reported in the Fortau/gangstier category by Odd Arne Aasan Mobil at 21:53, tor. 3 juni 2021

Sent to Statens vegvesen and Trondheim 2 minutes later

Iht Nasjonal tiltaksplan for trafikksikkerhet på veg, har Trondheim Kommune et betydelig ansvar jfr. dokument «kommunedelplan for trafikksikkerhet 2020 - 2024"

Iht folkehelseloven og plan og bygningsloven, omfatter dette et pålagt ansvar for å forebygge skader og ulykker. Alt i alt trafikksikkerhet!

Miljøpakken i så måte er et viktig prosjekt for etterkomme denne avmålte målsettingen, og favner egentlig formålet og perspektivet med Prosjekt Uglaveien.

Følgelig blir mine spørsmål til Trondheim Kommune som følger:

Kan Kommunen si noe nærmere om behovet for etablering av fortau i tilknytning til fotgjengerovergang mellom Uglaveien og Per Sivles Veg?

Eventuelt, blir det etablert en alternativ løsning?

Forøvrig; det er pr tlf oppgitt av Prosjektleder Uglaveien at begrunnelsen for å ikke prioritere dette tiltaket så langt, grunner i antall barn i området. Der og da nedslående å høre, men samtidig en tilbakemelding som jeg kjenner jeg kommer til å fighte så lenge jeg bor her oppe på Ugla.

Mine observasjoner tilsier at det er bare et tidsspørsmål før alle nesten ulykker i området ender med en tragisk utgang for våre myke trafikanter.

Risikobildet har vedvart i flere tiår; ingen «forbindelse» videre i det man passerer fotgjengerovergangen. Ferdselsåra opphører i en busk, eller enda verre en snøhaug på vinteren. Rundt svingen er det full «beredskap» om det skulle komme en bil. Dette «mestrer» ikke engang voksne, dermed oppstår «fella» slik krysset er anlagt pr dd.

Jeg ber innstendig om at autorisert personell på området foretar en risikovurdering snarest mulig i tilknytning til fotgjengerovergang mellom Uglaveien og Per Sivles Veg.Vi har ingen skolebarn eller andre til fots å miste.

Hvilke kartlegginger mhp på antall myke trafikanter opp mot antall kjøretøy som passerer i området er egentlig foretatt?… …..og evt når er denne kartleggingen foretatt?

Vennligst gi en kjapp tilbakemelding.

Mvh Odd Arne Aasan Tlf:93 45 51 54

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?