Back to all reports

Hevet gangfelt - svært skarp utførelse

Reported in the Gater/Veier category anonymously at 11:21, tor. 8 juli 2021

Sent to Bergen and Statens vegvesen region vest 3 minutes later

Dette gangfeltet er hevet, noe som er er et fint tiltak for å senke farten. Men utformingen er svært skarp, og både busser og personbiler må neste stoppe helt for å ikke slå nedi asfalten med karosseriet her. Det hadde vært fint hvis dette hevete gangfeltet kunne vært rettet opp slik at det tilfredsstiller krav om utforming i Statens vegvesen sin håndbok V128 Fartsdempende tiltak, side 20 og 21 (gangfelt utformet som trapeshump). Merk kommentaren i håndboken om busstrafikk, det er betydelig busstrafikk i Steinsvikvegen her. Det er godt mulig at utformingen har vært bedre før, men at det er slitasje eller setninger som har forårsaket at situasjonen i dag er uholdbar.

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

  • Her er ingenting gjort, og problemet bare øker. Her må bilister og bussjåfører fokusere på å nærmest stoppe og/eller finne et "løypevalg" som gjør at bilen/bussen ikke tar nedi asfalten ved passering av dette gangfeltet. Fokuset for sjåførene her SKULLE vært om det kom fotgjengere i gangfeltet.

    Posted anonymously at 16:08, man. 13 november 2023

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?