Back to all reports

Parkering i smal gate uten fortau, fartsdump og farlig kryss

Reported via desktop in the Parkering category by Nicolai Horgen at 09:41, fre. 23 september 2022

Sent to Oslo 3 minutes later

Den nederste delen av Konsul Schjelderups vei er skolevei for mange barn. Dessverre er den spesielt trafikkfarlig.

1) Den nederste delen mangler fortau på begge sider av gaten. Bredden tillater 1 bil i hver kjøreretning. Likevel er det lov å parkere (ikke beboerparkering), slik at det blir trange og uoversiktlige gater. Forslaget er parkering forbudt der hvor Konsul Schjelderups vei mangler fortau, og Beboerparkering ellers.

2) Det er en liten bakke ca. der fortauene slutter. Det betyr at i kjøreretning sydover får bilene ekstra fart som følge av bakken. I kjøreretning nordover, gasser bilene ekstra på for å "komme opp" bakken. Det er fartsdumper i den øverste delen av Konsul Schjelderups vei, men det mangler en mellom denne bakken og T-krysset i syd ved PT Mallings veii.

3) T-krysset Konsul Schjelderups vei og PT Mallings vei er spesielt farlig og uoversiktlig. Siktlinjene er spesielt dårlige, slik at bilister ikke ser rundt svingen. Barn er ikke obs på blindsonen til billister. Her foreslås et par tiltak. 1) Øke siktlinjen ved å bygge hjørnefortau, slik det er gjort lenger opp i veien ved krysset Konsul Schjelderups vei og Huk Aveny 2) Gjøre strekket østover fra krysset Konsul Schjelderups vei og PT Mallings vei vei enveiskjørt.

4) Huk badestrand er en populær destinasjon. Kommunen har fjernet 200 parkeringsplasser som gjør at mange parkerer i gatene Konsul Schjelderups vei og PT Mallings vei. Her må det innføres beboerparkering, slik at folk slutter å langtidsparkere tilhengere, semi-trailere og strandturister.

5) Google viser vei til Huk badestrand feil. Det viser at det er mulig å kjøre Konsul Schjelderups vei, og ikke Strømsborgveien (riktig). Her må det skiltes at det ikke er noen parkeringsmulighet i denne gaten. Beboerparkering på hele Bygdøy hadde hjulpet. Vi har forsøkt å kontakte Google men uten hell.

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

  • Still open, via questionnaire, 15:30, fre. 21 oktober 2022

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?