Back to all reports

Farlig utkjørsel

Reported in the Fortau/gangstier category by Håvard Kinnerød at 18:06, man. 12 mai 2014

Sent to Asker and Statens vegvesen region øst 4 minutes later

Jeg ønsker med dette å varsle om en svært uoversiktlig og farlig utkjørsel fra Langkroken til Fekjan, og håper at det kan bli satt igang tiltak for å hindre fler ulykker i denne utkjørselen. For å kjøre fra Langkroken, og ut på Fekjan, må man først kjøre over fortauet/gangveien som er etablert langs Fekjan. Denne benyttes i stor grad av syklister som ofte krysser Langkroken i svært stor fart, selvom det er etablert fotgjengerfelt over Langkroken. Som bilist har man bl.a grunnet vegetasjon ingen mulighet for å se hva som kommer, før man har kjørt så langt fram at man allerede er i konflikt med kryssende syklister. Jeg har selv blitt påkjørt av to syklister på dette stedet. Min samboer har blitt truffet av en syklist, og fler jeg har snakket med som bor i Langkroken har opplevd det samme. Idag var jeg vitne til en situasjon der en syklist såvidt unngikk å bli truffet av en lastebil da han i stor fart svingte ut i veien (Fekjan) for å unngå en bil som kom ut fra Langkroken.

Merkingen av fotgjengerovergangen har nå nesten forsvunnet, og svært få syklister tar hensyn til utkjørselen, eller annen ferdsel på gangveien for den saks skyld. At det ikke har vært alvorlige eller fatale ulykker ved denne utkjørselen enda (så vidt jeg vet) er bare flaks. Jeg mener at løsninger som fysisk hindrer sykling i stor fart (bom e.l) på gangveien ved denne utkjørselen er det eneste som vil kunne fungere. Jeg håper dere ser på saken så raskt dere kan, og at man kan finne en god løsning før det skjer fler ulykker på dette stedet.

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

  • Still open, via questionnaire, 21:29, man. 9 juni 2014

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?