Tilbake til alle rapporter

FV 158 er for smal og holder ikke dagens standard som kreves for dagens trafikke spesiellt hvis og når merket kyststi er etablert.

Rapportert anonymt 14:31, tir. 24 april 2018

Sendt til Larvik og Vestfold 3 minutter senere

Eftangveien/FV 158 holder ikke dagens standard for trafikkavvikling på sommerstid, spesiellt nå som merket kyststi ønskes innført for eftanglandet,

FV 158 har havnet i bakleksa. Veien ble bygd i en tid da det var et helt annet trafikkgrunnlag enn det vi har i dag. Veien har ikke den standard som kreves for dagens trafikk. Fylkesveien på eftang trenger sårt til en oppgradering. Det er på høg tid at veien blir prioritert av kommunen, slik at den kommer opp på fylkeskommunenes liste over bevilgninger til oppgradering av fylkesveier. Kyststi vil som kommunen hevder medføre betydelig aktivitet og besøkende. Fylkesvei 158 har ikke vært endret siden 50 tallet og oppleves allerede som mettet for bla. ÅTD tidvis på sommerstid samt problematikken med møtende busser, syklende og andre myke trafikanter all den tid vegen merkbart er for smal visse steder. En kyststi vil som nevnt og som det enes om vil medføre økt trafikk (ref. kommunen) med de problemer dette vil medføre for grunneiere i tillegg for at sannsynligheten for ulykker vil øke betraktelig. Er veien dimensjonert for den forventede økte trafikken? Hva vil dette medføre av konsekvenser hva angår bla. Samfunn, sikkerhet/beredskap/ulykkesrisiko og miljø, Videre bes det om at det utføres en trafikkanalyse for fylkesvei 158 i samhandling med ovennevnte for å stadfeste om veien må omklassifiseres eller utbedres jfr. Vegdirektoratet 2014 håndbok N100 e.l.

RSS-strøm med oppdateringer for dette problemet Motta e-post når det er oppdateringer på dette problemet

Bidra med en oppdatering

Vær oppmerksom på at oppdateringer ikke blir videresendt til administrasjonen. Vi vil kun bruke personlig informasjon om deg i henhold til våre personvernsregler.

På tide å registrere din oppdatering…

Har du et FiksGataMi-passord?

Ja, jeg har et passord

Glemt passordet ditt? Bekreft via e-post isteden, ved å oppgi et nytt passord da. Når du bekrefter vil passordet ditt bli oppdatert.

Nei La meg bekrefte min oppdatering med e-post

Det er valgfritt å oppgi et passord, men hvis du gjør det vil det bli enklere for deg å rapportere problemer, legge inn oppdateringer og holde oversikt over dine rapporter