Back to all reports

Ca 10 gatelys er defekte på Landsverkveien Fv 86

Reported in the Gatelys category anonymously at 22:23, ons. 5 desember 2018

Sent to Kongsberg and Statens vegvesen region sør 1 minute later

Har vært i kontakt med Fylket og de sier at dette er kommunenes problem da de ikke har overlevert veien i den tilstand som er kravet for å overta en vei. Se svaret fra de under. Hei

Veglyset langs Fv86 er ikke i min objektliste og driftes ikke av Statens Vegvesen. Denne objektlista er utarbeidet av Plan-og Forvaltning i Statens vegvesen, som er veieier/forvalter av Fylkesveier. Dette med driftsansvar på veglys kan være vanskelig å forstå, men her er litt historiske fakta om veglys i kortversjon:

Før år 2000 var i utgangspunktet alt veglys langs riks- og fylkesveger kommunalt etablert og driftet. I år 2000 overtok Staten veglys langs riksveier fra kommunene, under forutsetning av at dette var veglys som tilfredsstilte krav til belysning gitt i vegnormaler. 1.1.2010 ble en del riksveger omklassifisert til fylkesveger og da fulgte veglyset langs fylkesvegene med i denne prosessen, med samme kriterier som over.

Fv 86 er en såkalt «gammel fylkesveg», dvs den alltid har vært fylkesveg, og omfattes ikke av det ovenstående.

Buskerud Fylkeskommune har imidlertid vurdert overtagelse av veglys langs fylkesveger, og i brev datert 25.09.18 til kommuner i fylket er det gjort kjent et prinsippvedtak om at Fylkeskommunen overtar eierskap og driftsansvaret på veglys langs fylkesveger. MEN pga forberedelsene til Viken fylkeskommune, vil det ikke være riktig å endre eierskap og forvalting av veglys i Buskerud før dette er drøftet og avklart med hhv Østfold og Akershus Fylkeskommune. Både Akershus og Østfold fylkeskommune blir informert om Buskerud fylkeskommune sitt prinsippvedtak. Viken fylkeskommune blir etablert 01.01.2020, og vil da ta saken videre med formål å utarbeide et omforent forslag til overtakelse og fremtidig ansvar for drift av veglys innenfor Viken.

Konklusjon er at når det gjelder veglys på Fv86, så driftes dette fortsatt av Kongsberg Kommune.

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

  • Still open, via questionnaire, 22:15, tor. 3 januar 2019

  • Ingenting blir gjort i denne saken, kommunen har råd til å bygge bru i sentrum til 38 millioner ,men har ikke råd til å vedlikeholde gatelys utenfor sentrum, vi føler oss som annenrangs innbyggere i Kongsberg.

    Posted anonymously at 22:15, tor. 3 januar 2019

  • Still open, via questionnaire, 00:20, lør. 2 februar 2019

  • Ingen gjør noe med denne saken antagelig fordi det ikke er i sentrum av Kongsberg.

    Posted anonymously at 00:20, lør. 2 februar 2019

  • Still open, via questionnaire, 16:26, søn. 3 mars 2019

  • Hvis dette hadde vært i sentrum så hadde sikkert denne saken blitt ordnet i løpet av noe få timer, da tilsvarende sak i Baneveien ble fikset med en gang. Slik er det vel å bo i provinsen.

    Posted anonymously at 16:26, søn. 3 mars 2019

  • Still open, via questionnaire, 20:46, tir. 2 april 2019

  • Verken kommune eller fylket bryr seg om de som bør utenfor sentrum av Kongsberg, vi er bare til nytte fordi vi betaler eiendomsskatt

    Posted anonymously at 20:46, tir. 2 april 2019

  • Still open, via questionnaire, 21:39, tir. 30 april 2019

  • Ingenting er blitt gjort i denne saken, det må antagelig skje en ulykke før noe skjer.

    Posted anonymously at 21:39, tir. 30 april 2019

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?