Back to all reports

Veimerking i Røakrysset

Reported in the Trafikkskilter category by Dag Hagen at 16:20, tor. 31 oktober 2013

Sent to Oslo and Statens vegvesen region øst 5 minutes later

Hei Som vedlagte bilde viser markert med en rød ring er veifeltene retning nordover i Vækerøveien før Røakrysset merket med at trafikk i venstrefilen kan kjøre til venstre og rett frem i krysset, mens trafikk i høyrefilen bare kan svinge til høyre i krysset.

Problemet med dette har i alle år vært at bilene som skal rett frem i krysset må ligge i venstrefilen og blir dermed hindret av biler foran som skal svinge til venstre og må stoppe på grunn av motgående trafikk. Jeg foreslår å endre veimerkingen i den røde sirkelen så venstrefilen bare blir for trafikk som skal til venstre og høyrefilen blir for trafikk som skal til høyre og rett frem. Denne veldig enkle endringen ville løse opp i en vesentlig flaskehals i Røakrysset der mange bilister i dag kaster bort mye tid og forurenser unødvendig når de venter i kø.

Dagens veimerking lager lange køer opp mot Røakrysset i rushtrafikken og medfører at biler som egentlig skal rett frem heller velger å svinge til høyre ned Griniveien og deretter første til venstre opp Sørkedalsveien for å komme rundt denne flaskehalsen, men det forårsaker andre problemer siden de blir stående og vente på luke i motgående trafikk idet de skal svinge inn Sørkedalsveien fra Griniveien.

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

  • Still open, via questionnaire, 17:25, tor. 28 november 2013

  • Det seg at foreslått løsning ikke var så enkel å innføre pga fotgjengere som krysser Vækerøveien på nordsiden av krysset mens bilistene som kommer nordover på Vækerøveien kan svinge til høyre. Dermed kan man ikke la trafikk til høyre og rett frem kjøre i samme fil som foreslått.

    Posted by Dag Hagen at 17:25, tor. 28 november 2013

  • Denne løsningen er jeg også fan av, og for å løse problematikken med fotgjengere som krysser Griniveien der biler kjører til høyre bør lyssignalene endres slik at fotgjengere har alle grønn mann samtidig over alle 4 punkter før biltrafikken har grønne lys og fotgjengere rødt.

    Det høres kanskje tidkrevende ut å legge til sekvenser som dette, men jeg mener at det totale bildet skaper en mer effektiv trafikkhåndtering.

    Posted by Magnus at 15:01, ons. 2 mars 2016

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?