Tilbake til alle rapporter

Fargerik sykkelgata i Lillestrøm mangler fortsatt skilt

Rapportert i kategorien Sykkelveier av SLF Lillestrøm og omegn 07:41, lør. 1 desember 2018

Sendt til Skedsmo og Statens vegvesen region øst 4 minutter senere

Fantastisk med rød asfalt som synliggjør sykkelvegnettet, men her brukes rødfargen på mange måter (for sykkelfelt i Gjerdumsgata, rød teppe i Brandvoldgata/sykkelgata og i hele krysset foran Lillestrøm VGS). Rødfargen har da ulik betydning, noe som er forvirrende for alle og farlig for myke trafikanter. Vi gjentar derfor vårt forslag å regulere (og begrense bil-) trafikken ved hjelp av skilting, f eks skilt 306.1 “Forbudt for motorvogn” (med underskilt som angir nødvendige unntak for beboere i sykkelgata), jf flere brev i vårt arkiv www.slfloo.com/arkiv/

RSS-strøm med oppdateringer for dette problemet Motta e-post når det er oppdateringer på dette problemet

Oppdateringer

 • Plan og Byggesaksavdeling skrev 05.12.18 pr mail at "vi merker oss sakene. Mange av disse prosjektene jobber vi med, men vi videresender sakene til de riktige instanser/personer der det er riktig adresse". (dette gjelder bl a report 56016)

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 13:28, fre. 7 desember 2018

 • Fortsatt åpen via spørreskjema, 19:28, fre. 4 januar 2019

 • Situasjonen blir ikke bedre når store mengder snø mellomlagres på en måte som hindrer all sikt for bilister som kjører i Gjerdumsgata (mot Storgata) - og som da IKKE kan se om det kommer syklister (fra høyre!) ut av sykkelgata...

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 22:44, man. 14 januar 2019

 • Vi har over lang tid foreslått å regulere (og begrense bil-) trafikken ved hjelp av skilting i sykkelgata (jf flere brev i vårt arkiv www.slfloo.com/arkiv/). Det går rykter at det nå endelig skjer noe... Bli med på vår sykkeltur med planavdelingen fra Skedsmo kommune 23.04.19 for å bli oppdatert om aktuelle planer rundt sykkelgata i Lillestrøm! Mer info finnes i vår turkatalog på vår nettside www.slfloo.com/aktiviteter/sykkelturer/!

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 19:12, tor. 11 april 2019

 • På Facebook siden til Lillestrøm sykkelby www.facebook.com/sykkelbyen informeres 16.06.19 at kommunen har "nye spennende sykkelprosjekter klare for utførelse i år... Traseen Brogata - Brandvoldgata - Henrik Wergelandsgate fra Bussterminalen til Vestbygata er utpekt som hovedsykkelgate i Lillestrøm for å gjøre byen mere bærekraftig. Vi har gjort trafikktellinger som viser at gang- og sykkeltrafikken mellom skolene og bussterminalen er meget stor. Vi har jobbet i hele vinter med å prosjektere ny sykkelgate der de syklende og gående er prioritert i tråd med de politiske vedtakene som er gjort. ...Henrik Wergelands gate vil bli 4m rød sykkelgate med bilkjøring kun til eiendommene i gata." Det er gode nyheter, og det er nettopp begrensningen til "bilkjøring kun til eiendommene i gata" som vi har etterlyst for den etablerte delen av sykkelgata her i Brandvoldgata - over lang tid! Når kommer det?

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 21:42, tor. 27 juni 2019

 • Vanskelig å forstå hvorfor det skal ta så mye tid, men godt at det endelig skjer noe her, dvs at sykkelgata reguleres bedre med tanke på bil- og gjennomgangstrafikken! Vi håper at dette er bare begynnelsen...

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 20:52, ons. 3 juli 2019

 • Nå er har skiltene kommet på plass langs hele den etablerte sykkelgata. Vi har ventet lenge, og hadde håpet på et enda bedre resultat... Vi har en mistanke at skiltene som ble valgt nå skal først og fremst løse problemet av "motgående biltrafikk", dvs forhindre at bilistene "møtes" i sykkelgata... Vi har hele tiden hatt hovedfokus på de myke trafikanter i sykkelgata. Vi synes fortsatt at en sykkelgate i utgangspunkt bare skulle være åpen for "bilister som skal hjem" (dvs som bor i selve gata) - og ikke for "gjennomgangstrafikk på fire hjul". Men vi kan jo håpe at den valgte enveisreguleringen vil medføre at det også totalt, altså i begge retninger vil bli mindre biltrafikk i sykkelgata. Litt halvhjertet registreres problemet altså nå (etter 216 dager) som løst.

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 18:19, fre. 5 juli 2019, markert som fikset

Bidra med en oppdatering

Vær oppmerksom på at oppdateringer ikke blir videresendt til administrasjonen. Vi vil kun bruke personlig informasjon om deg i henhold til våre personvernsregler.

På tide å registrere din oppdatering…

Har du et FiksGataMi-passord?

Ja, jeg har et passord

Glemt passordet ditt? Bekreft via e-post isteden, ved å oppgi et nytt passord da. Når du bekrefter vil passordet ditt bli oppdatert.

Nei La meg bekrefte min oppdatering med e-post

Det er valgfritt å oppgi et passord, men hvis du gjør det vil det bli enklere for deg å rapportere problemer, legge inn oppdateringer og holde oversikt over dine rapporter