Tilbake til alle rapporter

Manglende vegoppmerking på gang- og sykkelveg langs Kirkeveien (rv. 120)

Rapportert i kategorien Sykkelveier av SLF Lillestrøm og omegn 08:45, lør. 1 desember 2018

Sendt til Skedsmo og Statens vegvesen region øst 4 minutter senere

Veldig bra at Statens vegvesen på vegne av fylkeskommunen i 2014 bygde nesten 1 km gang- og sykkelveg langs Kirkeveien (rv. 120) fra Vestvollveien til Leirsundveien, inkl (fotgjenger-) undergang. Men ved den «nye» undergangen mangler det fortsatt oppmerkingen (gjerne med piler og ev gang/sykkelsymbol) som gir myke trafikanter optisk ledning. Undergangen skulle øke trafikksikkerheten for fotgjengere og syklende, men vi har faktisk observert flere farlige nesten-kollisjoner mellom møtende syklister her… (til tross for en lav sykkelandel!). Med tanke på vinterperioden (der merkingen gjerne forsvinner under snøen i flere uker – det er nemlig ikke alltid perfekt brøyting her!) skulle det ev også vurderes å sette opp skilt som oppfordrer til å redusere fart og til sykle på høyre side…

RSS-strøm med oppdateringer for dette problemet Motta e-post når det er oppdateringer på dette problemet

Oppdateringer

 • Plan og Byggesaksavdeling skrev 05.12.18 pr mail at "vi merker oss sakene. Mange av disse prosjektene jobber vi med, men vi videresender sakene til de riktige instanser/personer der det er riktig adresse". (dette gjelder bl a report 56018)

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 13:31, fre. 7 desember 2018

 • Statens vegvesen Region øst, v/ seksjon Trafikk Akershus svarte i mail av 07.12.18: "På gang og sykkelveger kan det i underganger merkes opp midtlinje og piler for å skille kjøreretningene. I undergangen på rv 120.07 ved krysset med Vestvollveien er det dårlige siktforhold så dette er et tiltak vi ønsker å gjennomføre på dette stedet. Det er vanskelig å få utført dette nå med et godt resultat så oppmerkingen vil bli gjennomført til våren."

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 13:40, fre. 7 desember 2018

 • Fortsatt åpen via spørreskjema, 19:32, fre. 4 januar 2019

 • Denne uka fikk vi følgende påminnelse fra FiksGataMi.no: "For 2 måneder siden, 1 uke siden, la du til en sak på FiksGataMi.no med detaljene som vist i denne e-posten. For å holde vår nettside oppdatert og relevant, vil vi sette pris på om du kunne... oppdatere saken." Her kommer vår oppdatering: Dessverre ikke noe nytt etter vår oppdatering av 07.12.18, da Statens vegvesen vurderte vårt forslag om vegoppmerking som positiv. Forslag om skilt ble ikke kommentert og trolig blir det ikke noe tiltak før om noen måneder når våren har kommet... Inntil da anbefaler vi alle syklister å være litt forsiktig her. Saken registreres som løst når oppmerking og/eller skilt er på plass.

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 17:39, lør. 2 februar 2019

 • Snøen er borte og det blir spennende å se om og når det skjer noe med vegoppmerkingen her...

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 19:03, tor. 11 april 2019

 • Vegetasjon på bildet viser at det ikke har skjedd noe som helst selv om det er snart et halvt år siden vi fikk tilbakemelding fra Region øst i Statens vegvesen at det "kan... merkes opp midtlinje og piler for å skille kjøreretningene...". Vi sender i dag mail dit for å purre på saken - i håp om at det skjer noe før snøen kommer tilbake :-)

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 15:32, lør. 25 mai 2019

 • Etter at vi 25.05.19 hadde purret fikk vi i dag følgende svar pr mail fra fra Statens vegvesen, v/ vegavdeling Akershus: "Vi bekrefter at vi vil merke midtlinje og piler her. Det er mye som gjøres etter vinteren når det gjelder oppmerking, så vi kan ikke angi et eksakt tidspunkt for når det blir gjennomført. Det er ikke aktuelt å sette opp speil eller skilt. Piler og midtoppmerking bør være tilstrekkelig også her." Det var også senest i dag at vi observerte nok en nesten-kollisjon mellom to "møtende syklister"... Alt dette mange måneder etter vinteren tok slutt, mer enn et halvt år siden vi opprettet saken, og mange flere år siden denne viktige forbindelsen ble åpnet. Med andre ord: Vi undrer oss litt over prioriteringer i Statens vegvesen. Dette er et lite tiltak som øker sikkerheten til alle myke trafikanter her og som ikke koster all verden. Merkingen skulle etter vår mening ha vært på plass fra dag 1 (da veien ble åpnet for flere år siden) - og ikke utsettes noe mer. Dette syntes også lokale politikere fra Lillestrøm kommune som deltok på vår Fiks Gata Mi - sykkeltur 02.06.19, jf www.slfloo.com/aktiviteter/sykkelturer.

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 17:58, man. 3 juni 2019

 • Virker slik at vår purring har effekt... :-)

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 18:57, tir. 11 juni 2019

 • Kjempebra! Nå har midtlinjen kommet på plass!

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 20:59, ons. 3 juli 2019

 • Nå har endelig også pilene kommet på plass - og det er bra! Men vi synes det tok alt for mye tid, og skjønner ikke hvorfor midtlinjen og pilene ikke finnes i selve undergang (der det ikke ligger så mye snø om vinteren...). Når snøen kommer er verken midtlinjen og pilene synlige, og vårt forslag om å montere skilt og ev speil ble ikke hørt... Vi registrerer saken allikevel som løst!

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 09:40, søn. 29 september 2019, markert som fikset

Bidra med en oppdatering

Vær oppmerksom på at oppdateringer ikke blir videresendt til administrasjonen. Vi vil kun bruke personlig informasjon om deg i henhold til våre personvernsregler.

På tide å registrere din oppdatering…

Har du et FiksGataMi-passord?

Ja, jeg har et passord

Glemt passordet ditt? Bekreft via e-post isteden, ved å oppgi et nytt passord da. Når du bekrefter vil passordet ditt bli oppdatert.

Nei La meg bekrefte min oppdatering med e-post

Det er valgfritt å oppgi et passord, men hvis du gjør det vil det bli enklere for deg å rapportere problemer, legge inn oppdateringer og holde oversikt over dine rapporter