Tilbake til alle rapporter

Bilkjøring på gang- og sykkelvei

Rapportert i kategorien Sykkelveier av Jesper Henriksen 21:17, tir. 18 desember 2018

Sendt til Fredrikstad og Statens vegvesen region øst 3 minutter senere

Her er det fortsatt tydelig at det rutinemessig kjøres bil på gang- og sykkelveien. Opplever til og med bilister som roper av syklister som ikke flytter seg fort nok.

Har dog også hatt konstruktiv samtale med en av de som kjører igjennom her. Hun begrunnet kjøringen med at det er vikepliktskilt ut mot Storveien. Slike skilt forbindes kanskje primært med bilkjøring, og da måtte gang- og sykkelveiskiltene åpenbart være feil. Hun hadde ikke tenkt på at syklister også trenger å vite at de har vikeplikt. Ironisk nok måtte vi avslutte samtalen da en annen bilist ventet på å komme igjennom.

Man må kanskje gjøre skiltingen enda tydeligere? Eller rett og slett sette opp fysisk sperring. Pga dårlig sikt rundt hjørnet mot vest kan jeg ikke se at det på noen måte er forsvarlig å kjøre bil ut mot Storveien her. Det har da også tidligere vært al trafikk forbudt - som også ble ignorert.

RSS-strøm med oppdateringer for dette problemet Motta e-post når det er oppdateringer på dette problemet

Oppdateringer

 • Eksempel fra i går

  Sendt inn av Jesper Henriksen 19:27, fre. 21 desember 2018

 • For å sett omfanget litt i perspektiv: I mandags var det to som passerte, selvom politiet stod på snuplassen rett i nærheten for promillekontroll. Igjen i dag var det to som passerte, som måtte vente på hverandre fordi veien er for smal. Og det var bare innenfor de få minutter det tar å sykle forbi. Antakeligvis er det mange flere som passerer hver eneste dag. Respekten for skilt har forsvunnet og dårlige vaner har tatt overhånd.

  Det gir farlige situasjoner hver eneste gang pga veldig dårlig utsyn rundt om hjørnet. Som syklist er jeg nødt til å stoppe opp og snu sykkelen til side for å kunne få hodet langt nok frem til å se ordentlig. Skjønner ikke hvordan de med bil får oversikt, eller om de bare håper på det beste uten riktig å kunne se.

  Sendt inn av Jesper Henriksen 19:35, ons. 9 januar 2019

 • Også i dag var det gjennomkjøring

  Sendt inn av Jesper Henriksen 18:40, tor. 10 januar 2019

 • Fortsatt ingen forbedring.

  Sendt inn av Jesper Henriksen 21:44, tor. 21 mars 2019

 • Fortsatt ingen forbedring.

  Sendt inn av Jesper Henriksen 12:26, lør. 14 september 2019

 • Fortsatt ingen synlige tiltak og bilkjøringen fortsetter.

  Sendt inn av Jesper Henriksen 16:09, man. 7 oktober 2019

 • I andre ende av veien, ut mot båtkranen, har det før vært vanlig blindveiskilt (527.1). Det var feil, for det var jo fult mulig å sykle hele veien igjennom. Om denne feil var årsaken til at mange også ignorerte gang/sykkelvei-skiltene er ikke godt å si.

  Den unnskyldning holder ikke lengre. Nå er det satt opp skilt 527.3. Det betyr som kjent: "Skiltet viser at vegen er stengt for biltrafikk, men åpen for gående og syklende." (vegvesen.no)

  Imidlertid er det fortsatt motorkjørsel i dag.

  Sendt inn av Jesper Henriksen 17:20, tor. 17 oktober 2019

 • Har fått svar fra kommunen 21. oktober. De har etter min henvendelse 29. mai 2017 hatt dialog internt og med politiet. Konklusjonen var at det var fornuftig med gang-/sykkelvei istedenfor al trafikk forbudt. Det ble også vurdert fysisk bom men det ble ikke støttet av politiet pga. fremkommelighet for nødetatene.

  Dialogen kan finnes på einnsyn.no. Saksnummer 2018/31041.

  Jeg har spurt om det er mulig med andre muligheter, eksempelvis en fleksibel pullert. Ikke fått svar ennå.

  Sendt inn av Jesper Henriksen 21:09, tor. 21 november 2019

Bidra med en oppdatering

Vær oppmerksom på at oppdateringer ikke blir videresendt til administrasjonen. Vi vil kun bruke personlig informasjon om deg i henhold til våre personvernsregler.

På tide å registrere din oppdatering…

Har du et FiksGataMi-passord?

Ja, jeg har et passord

Glemt passordet ditt? Bekreft via e-post isteden, ved å oppgi et nytt passord da. Når du bekrefter vil passordet ditt bli oppdatert.

Nei La meg bekrefte min oppdatering med e-post

Det er valgfritt å oppgi et passord, men hvis du gjør det vil det bli enklere for deg å rapportere problemer, legge inn oppdateringer og holde oversikt over dine rapporter