Tilbake til alle rapporter

Lite attraktive fartshumper på Volla i Lillestrøm

Rapportert i kategorien Sykkelveier av SLF Lillestrøm og omegn 17:40, lør. 18 mai 2019

Sendt til Skedsmo og Statens vegvesen region øst 5 minutter senere

Det dukker stadig opp nye fartshumper i Lillestrøm. Dette er fartsdempende tiltak som har som formål at det skal bli sikrere og mer attraktivt for myke trafikanter. Men avhengig av sin utforming kan slike "trafikksikkerhets-humper" faktisk bidra til redusert komfort og fremkommelighet for syklister, dvs gjøre det mindre attraktivt å sykle...

Ifølge Sykkelhåndboka fra Statens vegvesen er nivåsprang generelt en ulempe for myke trafikanter. For syklende kan plutselige nivåsprang til og med være en sikkerhetsrisiko (f eks i forbindelse med sluk og asfaltlapping), og veldig ofte medfører nivåsprang altså redusert komfort og fremkommelighet.

De mange fartshumper som har dukket opp i boligområdet på Volla i Lillestrøm de siste årene medfører til dels ekstreme nivåsprang. Håndbok V128 fra Statens vegvesen presenterer et mangfold av fartsdempende tiltak. Det finnes altså mye mer enn fartshumper. Dersom man så absolutt vil bruke humper, finnes det ulike utforminger av disse, f eks anbefales modifisert sirkelhump som gir en mykere start og slutt på humpen, dvs bedre komfort for syklister!

RSS-strøm med oppdateringer for dette problemet Motta e-post når det er oppdateringer på dette problemet

Oppdateringer

  • Vi håper virkelig at noen leser denne rapporten her før det «bygges opp» nye fartshumper som vil redusere komfort og fremkommelighet for syklister, f eks her i Bjerkealleen på Volla...

    Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 18:49, lør. 18 mai 2019

  • Bare noen få dager etter at vi har sendt inn denne rapporten "kom det opp" nye fartshumper i Bjerkealleen, og her har kommunen gjort en veldig god jobb!! Farthumpene i Bjerkealleen reduserer verken komfort eller fremkommelighet for syklister, men fungerer allikevel kjempebra som trafikksikkerhetstiltak, fordi bilistene kjører saktere. Bra jobbet! (det gir håp at også fartshumpene i Romeriksgata tilpasses - etter hvert...)

    Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 16:29, lør. 1 juni 2019

Bidra med en oppdatering

Vær oppmerksom på at oppdateringer ikke blir videresendt til administrasjonen. Vi vil kun bruke personlig informasjon om deg i henhold til våre personvernsregler.

På tide å registrere din oppdatering…

Har du et FiksGataMi-passord?

Ja, jeg har et passord

Glemt passordet ditt? Bekreft via e-post isteden, ved å oppgi et nytt passord da. Når du bekrefter vil passordet ditt bli oppdatert.

Nei La meg bekrefte min oppdatering med e-post

Det er valgfritt å oppgi et passord, men hvis du gjør det vil det bli enklere for deg å rapportere problemer, legge inn oppdateringer og holde oversikt over dine rapporter