Tilbake til alle rapporter

Hvor er sykkelfeltet i Kanalveien?

Rapportert i kategorien Sykkelveier av SLF Lillestrøm og omegn 19:29, tir. 11 juni 2019

Sendt til Skedsmo og Statens vegvesen region øst 1 minutt senere

"Stadig flere byer ruller ut «røde løpere» for de syklende..." heter det på nettsiden om røde sykkelfelt fra Statens vegvesen* som blant viser til Oslo kommune der "alle sykkelfelt etter hvert skal bli røde". I skiltforskriften** leser vi at skilt nr 521.1 (sykkelfelt – sideplassert) som vises også på bildet her (tatt i Kanalveien i Lillestrøm for noen få dager siden) "angir at kjørebanen har eget kjørefelt for syklende. Skiltet angir dessuten at trafikkreglenes bestemmelser om bruk av sykkelfelt gjelder." Gjelder disse regler også her der sykkelfeltet ikke er merket i det hele tatt? Hvorfor mangler merkingen her? Er det planlagt noe rød asfalt her...? *www.vegvesen.no/fag/fokusomrader/miljovennlig+transport/enkle-tiltak/rodt-dekke **https://lovdata.no/ dokument/ SF/ forskrift/ 2005-10-07-1219

RSS-strøm med oppdateringer for dette problemet Motta e-post når det er oppdateringer på dette problemet

Oppdateringer

 • Allerede 13.06.19 fikk vi følgende mail fra Plan- og Byggesaksavdeling i Skedsmo kommune: "Etter de omfattende arbeidene med bygging rundt Kanalveien ble sykkelfeltene ikke merket i gata. Kommunen vil i høst merke med hvit linje og legge rødfarge eller rød asfalt slik at situasjonen blir bedre enn før." Vi synes det er bra at vegmyndighetene svarer så fort på Fiks Gata Mi rapporter, men undrer oss litt at det skal ta så mye tid før selve problemet løses... Det er en stund siden de "omfattende arbeidene med bygging rundt Kanalveien" ble avsluttet - og vi synes det er rart at syklistene skal vente flere måneder til før sykkelfeltet endelig merkes med "hvit linje". Vi noterer også at kommunen ikke svarer på vårt spørsmål om regler for sykkelfelt gjelder i Kanalveien så lenge sykkelfeltet ikke er merket der...?! Ellers synes vi at det er bra at også Skedsmo kommune satser på røde sykkelfelt, og håper at det velges rød asfalt!

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 14:08, tor. 13 juni 2019

 • Det tok litt tid, men nå kom endelig rød asfalt på plass...

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 16:32, tor. 10 oktober 2019

 • ...vi håper at resten av jobben utføres før snøen kommer...

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 16:33, tor. 10 oktober 2019

 • ...og at skille-linjen plasseres slik at sykkelfeltet blir størst mulig! Se neste bildet!

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 16:34, tor. 10 oktober 2019

 • Da håper vi at det om kort tid vil se slik ut i Kanalveien og registrerer saken allerede nå som løst!

  Sendt inn av SLF Lillestrøm og omegn 16:36, tor. 10 oktober 2019, markert som fikset

Bidra med en oppdatering

Vær oppmerksom på at oppdateringer ikke blir videresendt til administrasjonen. Vi vil kun bruke personlig informasjon om deg i henhold til våre personvernsregler.

På tide å registrere din oppdatering…

Har du et FiksGataMi-passord?

Ja, jeg har et passord

Glemt passordet ditt? Bekreft via e-post isteden, ved å oppgi et nytt passord da. Når du bekrefter vil passordet ditt bli oppdatert.

Nei La meg bekrefte min oppdatering med e-post

Det er valgfritt å oppgi et passord, men hvis du gjør det vil det bli enklere for deg å rapportere problemer, legge inn oppdateringer og holde oversikt over dine rapporter